3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Τηλ. 2682024777 email: 3gymprev@sch.gr

Δράση σε συνεργασία με το ΚΕΠΡΟΝΑΠ

Απρ 202415

Blank 4 Grids Collage 2

Σήμερα, 15 Απριλίου 2024, ο κ.Γέρος Γιώργος και η κ.Γιώτα Κεφαλα μας επισκέφθηκαν από το ΚΕΠΡΟΝΑΠ σε προγραμματισμένη συνάντηση και μίλησαν σε μαθητές/τριες της Α και της Β τάξης για τα συναισθήματα που νιώθουμε ως άνθρωποι και για τον τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε αλλά και που αντιδρούμε σε αυτά.

Ευχαριστούμε πολύ τους καλεσμένους μας για την πραγματοποίηση της δράσης.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέτσοβο

Απρ 202412

Blank 6 Grids Collage

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, η Α τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Μέτσοβο στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πολιτιστικών θεμάτων με συνοδεία των εκπαιδευτικών: Συγκούνα Ι., Τζιάκου Π., Ράδη Αγγ. και Γκόπη Όλ. οι οποίες είχαν αναλάβει και τα προγράμματα.

Αρχικά, επισκεφθήκαμε το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, όπου η κ.Ελένη μάς μίλησε για την ίδρυση του οινοποιείου, για τον αγώνα της οικογένειας Αβέρωφ να βοηθήσει με κάθε τρόπο το Μέτσοβο, για τη συλλογή βυζαντινών νομισμάτων της οικογένειας και για τις ονομασίες των κρασιών που παράγουν. Στη συνέχεια, μάς ξενάγησε στα κελάρια όπου γίνεται η παλαίωση του κρασιού και στο τέλος, συμμετείχαμε σε πείραμα γευσιγνωσίας σχετικά με τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας και τη σημασία αυτών σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των κρασιών.

31

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τα καταστήματα της πλατείας του Μετσόβου που πουλούν τα χαρακτηριστικά τυριά Μετσόβου καθώς και την πλατεία της Αγίας Παρασκευής στο κέντρο του χωριού. Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με την αρχιτεκτονική των οικημάτων, την υπέροχη θέα και τη ζωντάνια του Μετσόβου.

Επόμενος χώρος επίσκεψης ήταν η Πινακοθήκη Μετσόβου που λειτουργεί από το 1988 εκθέτοντας αντιπροσωπευτικά έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ου αιώνα, όπως των Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Παρθένη, Γαλάνη, Μόραλη, Χατζηκυριάκου-Γκίζα και άλλων.

Blank 4 Grids Collage

Διδακτική επίσκεψη σε σημεία της πόλης μας

Απρ 202410

Blank 8 Grids Collage

Σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Παπουτσή Δημήτρη, Κίστη Χρήστου, Ράδη Αγγελικής, Κακοσίμου Ειρήνης, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο των μαθημάτων της Τεχνολογίας και της Φυσικής Αγωγής. Αρχικά, επισκέφτηκαν το χώρο της Μαρίνας Πρέβεζας, όπου ο Operations manager κ.Αλέξανδρος Κοντογιάννης ξενάγησε τους μαθητές και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία της μαρίνας. Οι μαθητές/τριες έθεσαν ερωτήσεις και συζήτησαν για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, το κόστος αγοράς και φύλαξης των σκαφών, τις υπηρεσίες που προσφέρονται και τη συμβολή της μαρίνας στην ενίσχυση του τουρισμού.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες κατευθύνθηκαν στο Ηλιακό Ρολόι στο καμπαναριό του Αγ. Χαράλαμπου και παρατήρησαν τη λειτουργία του συγκρίνοντάς το με το ηλιακό ρολόι που έχει κατασκευαστεί στην αυλή του σχολείου μας.

Έπειτα, επισκέφθηκαν το χώρο της Κυανής Ακτής, όπου παίζεται το παιχνίδι Πετάνκ ή Αμπαλί. Εκεί τους περίμεναν μέλη του Συλλόγου εδαφοσφαίρισης/πετάνκ «Αμπαλί» αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ.Δημήτρης Καραμανίδης, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για το άθλημα. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τους κανόνες του αθλήματος και ασχολήθηκαν αρκετή ώρα ενθουσιασμένοι με αυτό.

Και οι τρεις επισκέψεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και βοήθησαν τους μαθητές μας να κατανοήσουν έννοιες και τεχνικές που διδάσκονται στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνεισέφεραν και βοήθησαν στην επιτυχία αυτών των επισκέψεων.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων_4ο δίμηνο 2023-24

Απρ 20244Λήψη αρχείου

 

Αποτελέσματα πρόσκλησης ενδιαφέροντος για διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη (15/04/2024 – 16/04/2024) – Πράξη 14/4-4-2024

Απρ 20244

Για την διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας (Γ τάξη) στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει προγραμματιστεί για Δευτέρα, 15/4 και Τρίτη 16/4, παρελήφθησαν 3 οικονομικές προσφορές για τη μετακίνηση και τη διανυκτέρευση των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών από τα τουριστικά γραφεία: Kosmas Tours, Malizoglou tours και Polymeros travel.

Η επιτροπή που συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση των προσφορών συνεδρίασε στις 04 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 αποτελούμενη από τη Διευθύντρια του Σχολείου, Συγκούνα Ιωάννα, τον υποδιευθυντή Παπουτσή Δημήτρη, τον εκπαιδευτικό και συνοδό στην εκδρομή Κίστη Χρήστο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και δύο μαθητές μέλη του 15μελούς/μαθητές της Γ τάξης. Από τις τρεις προσφορές επιλέχθηκαν αρχικά οι δύο πρώτες αφού περιείχαν προσιτή τιμή και για πεντάστερο ξενοδοχείο, ενώ η τρίτη όχι. Τα τουριστικά γραφεία πληρούν τις προϋποθέσεις που ετέθησαν για την ασφαλή μετακίνηση και παραμονή των συμμετεχόντων στην εκδρομή. Τελικά, επειδή οι προσφορές για το πεντάστερο ξενοδοχείο ήταν ίδιες (Hotel Porto Palace, 65 ευρώ/ανά μαθητή) και από τα δύο τουριστικά γραφεία, επιλέχθηκε πλειοψηφικά το τουριστικό γραφείο Malizoglou Tours στο οποίο ανατέθηκε η διήμερη εκδρομή.

Για το λόγο αυτό συντάχθηκε η πράξη και υπογράφεται.

Η Δ/ντρια                                                                   Τα μέλη της επιτροπής

Ιωάννα Συγκούνα                                                                           Τ.Υ.

« Παλιότερα άρθρα

Ιστορικό

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη ΣελήνηΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων