3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

14 Νοεμβρίου 2018

2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αγαπητοί γονείς, 

Σας προσκαλούμε στη 2η  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου  2018 και ώρα 6:00μ.μ στο χώρο του σχολείου μας  με  κύριο θέμα την Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω μη απαρτίας στην πρώτη συνάντησή μας.
Η παρουσία σας κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητη για την εκλογή συλλογικού οργάνου, εκπροσώπησης των παιδιών μας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Μικέλα Κονιτσιώτη
12 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου – Press Release

Θέμα: Συμμετοχή του 3oυ Γυμνασίου Κέρκυρας στο πρόγραμμα Erasmus+ 2018-2020

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ2, για την καινοτομία στην εκπαίδευση-ανταλλαγή καλών πρακτικών, το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας συμμετέχει με θέμα τους νέους ιστοριογράφους της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, σύναψε συμφωνία για το πρόγραμμα με τίτλο «Young Historians of Europe», για δύο σχολικά έτη 2018 – 2020.  Πρόκειται για μια συνεργασία έξι χωρών, Ιταλίας (συντονίστρια χώρα), Ελλάδας, Ισπανίας, Μάλτας, Πορτογαλίας και Τουρκίας.

Προτεραιότητα του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων σε θέματα κοινωνικής και εκπαιδευτικής αξίας της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα, ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ των χωρών για την προώθηση παγκόσμιας κληρονομιάς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, προωθείται η απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών μέσω ποιοτικής εργασίας.

Κεντρικοί άξονες του προγράμματος είναι η Ιστορία , η Γεωγραφία, η Τέχνη και η Ιθαγένεια. Η γλώσσα εργασίας είναι τα Αγγλικά.

Οι κύριες δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και καθηγητών στις συμμετέχουσες χώρες, αλλά και επικοινωνία, σύγχρονα ή ασύγχρονα μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Τάραντα της Ιταλίας  από τις 11 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου καλούνται να υποστηρίξουν το εν λόγω έργο διατηρώντας το ενδιαφέρον των μαθητών ζωντανό και προς την κατεύθυνση των στόχων του προγράμματος.

6 Νοεμβρίου 2018

Πρόσκληση σε εκλογές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου  2018 και ώρα 6:00μ.μ στο χώρο του σχολείου μας  με  κύριο θέμα την Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε την αναγκαιότητα της συμμετοχής ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ καθώς έτσι θα μπορεί ο σύλλογος να εκπροσωπείται στο Σχολικό Συμβούλιο, την Ένωση Γονέων και στη Σχολική Επιτροπή καθώς θα έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα να μπορεί να απευθύνεται σε όλους τους σχετικούς με τα σχολικά προβλήματα φορείς. 

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μικέλα Κονιτσιώτη
4 Νοεμβρίου 2018

Tο Πρωτοκύριακο του Νοέμβρη!

Με τις καμπάνες να χτυπούν δυνατά από νωρίς, σήμερα το πρωί, η Κέρκυρα ξεκίνησε να γιορτάζει το «Πρωτοκύριακο» του Νοέμβρη.

Μια γιορτή που η θρησκευτική παράδοση στο νησί, την τηρεί πιστά για σχεδόν τρεισήμισι αιώνες, θυμίζοντας σε όλους τη θαυματουργική παρέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, που έσωσε τους κατοίκους της Κέρκυρας από το «θανατικό», τη γνωστή πανώλη ή την επονομαζόμενη κατά τον Μεσαίωνα ασθένεια με το όνομα «Μαύρος Θάνατος».

Παράλληλα, το Πρωτοκύριακο του Νοέμβρη της Κέρκυρας, μετά το Β’ Παγκόσμιο αφιερώθηκε και στην πρώτη αντιφασιστική εκδήλωση που έγινε στην Ελλάδα, από μαθητές γυμνασίου της Κέρκυρας, το 1941, σε μια πράξη αντίδρασης κατά των Ιταλών κατακτητών και των αλλαγών που αυτοί επέβαλλαν τότε στα σχολεία και την παιδεία. Σε ένδειξη τιμής από τότε μέχρι και σήμερα, στην πλατεία Σπιανάδα γίνεται και η αναπαράσταση της μαθητικής διαδήλωσης από μαθητές των γυμνασίων της Κέρκυρας.

πηγή: https://bit.ly/2RCMvWl

 

3 Νοεμβρίου 2018

Ο Εθνικός Καθηγητής Διαιτησίας του μπάσκετ στο συγκρότημα του 3ου και 4ου Γυμνασίου!

Την Τετάρτη 24/10/2018 και ώρα 20:00 μ.μ. και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου και 4ου Γυμνασίου διοργανώθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή διαιτησίας του μπάσκετ κ. ΤΑΝΑΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΟ με θέμα «Παρουσίαση-Επεξήγηση των Νέων Κανονισμών FIBA 2018»,  μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Μπάσκετ Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Ο κ. ΤΑΝΑΤΖΗΣ Γ.,  υπήρξε πρώην διεθνής διαιτητής και είναι κομισάριος της FIBA, παρατηρητής διαιτησίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης Καλαθοσφαρικών  Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Εθνικού Καθηγητή Διαιτησίας. 

Την εκδήλωση-σεμινάριο παρακολούθησαν διαιτητές του μπάσκετ από τον νομό της Κέρκυρας.

 

 

Επόμενη Σελίδα: »

© 2018 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων