3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Χώρος ενημέρωσης και επικοινωνίας για τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF -Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών

Μάι 201425

Θέμα:  ‘’Λέμε ΟΧΙ στη βία και την εκμετάλλευση.  Λέμε ΝΑΙ  στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά “  (με εμβόλια, φαγητό και σχολείο για τα φτωχά παιδιά του κόσμου)

Υπεύθυνη  πολιτιστικού  προγράμματος:   Γκατζάρα Θεοδοσία,  με  τη συνεργασία της κ. Κυριακού Δήμητρας [ καθ. Πληροφορικής ]

Ταξη: ΣΤ1        Αριθμός μαθητών: 25

Σκοπός του προγράμματος  είναι  η ενημέρωση στα βασικά δικαιώματα του παιδιού στην υγεία, την εκπαίδευση, την προστασία από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση. Το 2014 είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα με δράσεις παγκόσμιας και εθνικής εμβέλειας, γιορτάζει τα 25 χρόνια από τότε που δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των δικαιωμάτων  του παιδιού [1989 ]. Σήμερα 193 χώρες έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση εκτός από τη Σομαλία και τις ΗΠΑ. Η Σύμβαση είναι ο πρώτος παγκόσμιος, νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν και αποτελείται από 54 άρθρα. Η Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού έφερε σημαντική πρόοδο στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Όμως οι προκλήσεις παραμένουν. Ακόμα και σήμερα πολλά παιδιά θεωρούνται ιδιοκτησία των δικών τους και υπόκεινται σε πολλές μορφές κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Στο πλαίσιο  αυτό, η UNICEF αναλαμβάνει παγκοσμίως δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Δραστηριότητες της τάξης μας :

  • Ενημέρωση  για όλα τα άρθρα της Σύμβασης. Ενίσχυση  του  έργου της UNICEF με την κατασκευή χριστουγεννιάτικων ημερολογίων και προσφορά χρηματικού ποσού στα παιδιά των Φιλιππίνων που επλήγησαν από τον τυφώνα Χαιγάν , καθώς και συμμετοχή στο ραδιομαραθώνιο της  UNICEF.
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα του διεθνούς κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της UNICEF, με θέμα ΄΄Εγώ και εσύ για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό΄΄. Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους  με θέμα το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με τίτλο ΄΄Γιουλάιν ΄΄
  • Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ΄΄Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους ΄΄    Δημιουργία έκθεσης  ζωγραφικής  με έργα των παιδιών στην τάξη μας.
  • Δημιουργία αφίσας   με έκφραση μηνυμάτων από μέρους των μαθητών.
  • Προβολή ταινίας με τίτλο ΄΄Ο  ύμνος της UNICEF΄΄ [ύμνος για τα δικαιώματα των παιδιών]
  • Επεξεργασία των λογοτεχνικών κειμένων συγγραφέων όπως του Ηλία Λυμπέρη ΄΄Με τα παιδιά για τα παιδιά΄΄, του Μ .Κοντολέων ΄΄Κόκκινο καραβάκι, κόκκινο ποδήλατο ΄΄ κ.α.
  • Στο τέλος,  παρουσιάστηκαν  οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες  των  ομάδων των μαθητών, που συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος,  με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετρητής επισκεψιμότητας

wordpress com stats

Aρχείο

Μάιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

O καιρός



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων