2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

«Εποικισμός του Άρη».

Το 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών στον 4ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Εποικισμός του Άρη». Η πρώτη ομάδα ROBOKAST 1 συμμετείχε με το project  «Διαστημικό Γεωτρύπανο» και η δεύτερη ομάδα ROBOKAST 2 με το project «Κομητομεταφορές».

Και οι δύο ρομποτικές μας ομάδες διακρίθηκαν με  τιμητικά βραβεία.

ROBOKAST 1 : ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ROBOKAST 2 : ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ VIDEO   (ANIMATION SCRATCH)

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετέχουν και διακρίνονται και στον καθηγητή της πληροφορικής κ. Καλτσό Παύλο που ενεργοποιεί και κατευθύνει τους μαθητές μας στην δημιουργικότητα με τις Νέες Τεχνολογίες.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δώρα Τελλίδου –  Τζηκαλάγια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης με συνοδεία του δασκάλου τους κ. Αθανάσιο Κανδύλα επισκέφθηκαν τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας «Ορίζοντες» για να μάθουν  τη διαδικασία σύνταξης και παραγωγής μιας εφημερίδας.

Τους  μαθητές υποδέχθηκε η Διευθύντρια της εφημερίδας κ. Ματούση Αγγελική που τους μίλησε για την λειτουργία της εφημερίδας και του τυπογραφείου. Η δημοσιογράφος της εφημερίδας κ. Χρύσα Κοσμίδου τους μίλησε για την ιστορία της εφημερίδας, για το νόημα των ειδήσεων και για το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Ο υπεύθυνος του δημιουργικού σχεδιαστικού τμήματος κ. Εμμανουήλ Τούνας τους μίλησε για το πώς παίρνει την τελική μορφή η εφημερίδα και πως επεξεργάζεται με τη βοήθεια της Τεχνολογίας.

Στο τέλος τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους συντακτική ομάδα, μοιράζοντας αρμοδιότητες και επιλέγοντας τη θεματολογία για το δικό τους έντυπο!

Ευχαριστούμε θερμά την Δ/ντρια της εφημερίδας και το προσωπικό για την υποδοχή και την ενημέρωση, για το χρόνο που μας αφιέρωσαν!

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς άναψαν την μπουμπούνα στην γειτονιά του Παλιού Νοσοκομείου!

Με την συμβολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων γιορτάσαμε το έθιμο

φέτος πρώτη φορά όλοι μαζί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου μας Γερονίκου Ελένη για την επιτυχία της στο διαγωνισμό έκθεσης που διοργανώθηκε και φέτος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος. Η μαθήτριά μας κέρδισε  το τρίτο βραβείο του διαγωνισμού με το θέμα επιλογής της: «ύστερα από μια κοπιαστική μέρα πριν κοιμηθείς, αισθάνθηκες την ανάγκη να απευθύνεις μια προσευχή. Τι θα παρακαλούσες και για ποιόν;»

Τα θερμά μας συγχαρητήρια και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

Το Διδακτικό Προσωπικό

& η Δ/ντρια του Σχολείου

Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Τους «τρεις Μεγίστους Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος…» τους Τρεις Μεγάλους  Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγος και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, οι οποίοι αποτελούν τα σύμβολα της θρησκευτικής γιορτής των Ελληνικών Γραμμάτων, γιορτάσαμε σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.

Η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό του Σχολείου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, συνοδεία της σημαίας με τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες του Α’ εξαμήνου.

Η Δ/ντρια του Σχολείου μίλησε για τη ζωή και τη δράση των Αγίων. Οι μαθητές της Γ’ τάξης ζωγράφισαν αφιερώματα στις μητέρες των Ιεραρχών και διάβασαν ρήσεις των Ιεραρχών, όπως:

« άνθρωπος που δεν δέχεται συμβουλές είναι εχθρός του εαυτού του»

Μέγας Βασίλειος

«πώς το καταλαβαίνετε, να έχετε εσείς περισσεύματα και ο άλλος να πεινά;»

Γρηγόριος ο Θεολόγος

«η καλή φιλία είναι θησαυρός… οι στενοχώριες της ζωής γίνονται πιο βαριές, αν δεν υπάρχει κάποιος φίλος να τις μοιραστείς»

Ιωάννης Χρυσόστομος

Στη σημερινή γιορτή επιλέξαμε να τιμήσουμε και ένα πρόσωπο των «γραμμάτων» την Καστοριανή λογοτέχνη Ιφιγένεια Διδασκάλου και προσκαλέσαμε την συνταξιούχο δασκάλα κ. Φιλιώ Καρασαββίδου να μας μιλήσει γι αυτήν.

Την ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!!!

Γ’ ΤΑΞΗ  – ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

 

«Ο κόσμος γύρω μας»

 

  • Να κατανοήσουν οι μαθητές τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης για την εξοικονόμηση της ενέργειας.
  • Να αποκτήσουν θετική στάση σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και οικολογική συνείδηση.

Μιλήσαμε για την ανακύκλωση, (τι είναι, αν ξέρουν ποια υλικά ανακυκλώνονται, αν οι ίδιοι ανακυκλώνουν ). Έπειτα ζήτησα από τους μαθητές να φέρουν πράγματα από το σπίτι τους που ανακυκλώνονται. Στη συνέχεια φτιάξαμε τους δικούς μας κάδους ανακύκλωσης. (του χαρτιού, του αλουμινίου, του πλαστικού και του γυαλιού, σε κάθε κουτί κολλήσαμε και το σήμα της ανακύκλωσης.).

1η δραστηριότητα: Τοποθετήσαμε στην τραπεζαρία όλα τα πράγματα που έφεραν και κάναμε διαλογή. Στη συνέχεια οι μαθητές έριχναν σε κάθε κάδο το σωστό αντικείμενο. (π.χ, χαρτιά Α4 στο κουτί που έγραφε χαρτί, το κουτάκι του αναψυκτικού στο κουτί που έγραφε αλουμίνιο). Στο τέλος πήρανε τα κουτιά και τα έριξαν στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν έξω από το σχολείο. Άδειασαν τα κουτιά και τα έφεραν πάλι στην τάξη. Κάθε παρασκευή αφού έχουν γεμίσει τα κουτιά τα πετάνε στους κάδους. Κάθε μέρα σχεδόν φέρνουν από το σπίτι  τους προϊόντα που ανακυκλώνονται.

2η δραστηριότητα: οι  μαθητές σε ομάδες ζωγράφισαν μια αφίσα για την ανακύκλωση, χρησιμοποίησαν κόλλα και χρώματα.

3η δραστηριότητα: Βρήκαμε το τραγούδι της ανακύκλωσης και το τραγουδήσαμε.

4η δραστηριότητα: Φτιάξαμε και μια γωνιά της ανακύκλωσης!!!

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ – 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Δ/ντρια του Σχολείου έκοψε την βασιλόπιτα του Σ.Δ. για τη νέα χρονιά. 
Η τυχερή της χρονιάς ήταν η κ. Τζούλη Μάνθου!
 
Να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά με υγεία και αγάπη για τη δουλειά μας και τα παιδιά!
 
Η Δ/ντρια του Σχολείου 
Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια 

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ…»

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ Σ.Δ.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου κόψαμε την  Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων! Τυχερή της σχολικής χρονιάς 2018-19 ήταν η κ. Μάνθου Τζούλη!
Να έχουμε όλοι μας καλή χρονιά, με υγεία, με δημιουργική διάθεση, κέφι  και αισιοδοξία!
 
Η Δ/ντρια του Σχολείου 
Δρ. Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια