ΔΙΚΤΥΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

Σήμερα γιορτάσαμε την παραλαβή του εξοπλισμού και των βιβλίων της σχολικής μας βιβλιοθήκης που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΡΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ». Ο υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης, κ. Θανάσης Κανδύλας, οργάνωσε μια έκθεση με τα καινούργια βιβλία στο χώρο της βιβλιοθήκης και ένα χαρούμενο πάρτι με χυμούς και σνακ για τα παιδιά.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις σχολικές μας δράσεις με τα καινούργια βιβλία. Στη Β’ τάξη διαβάσαμε με τη βοήθεια της κ. Αφροδίτης Σιδηροπούλου την «Χρυσούλα» την καμήλα που ταξιδεύει στις χώρες της Ανατολής και συναντάει διαφορετικούς ανθρώπους. Συζητήσαμε τα μηνύματα και ζωγραφίσαμε ότι μας εντυπωσίασε από το παραμύθι!

Καλή συνέχεια στη φιλαναγνωσία μας με το νέο, ελκυστικό  υλικό!

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια 

 

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – 2019

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς – Ιφιγένεια Διδασκάλου

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 –

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019   

Το φετινό σύνθημα της καμπάνιας είναι

Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο – Together for a better internet (https://www.saferinternetday.org)

Το μήνυμα της ημέρας αποτελεί μία πρόσκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να προσεγγίσουμε το θέματα ασφάλειας και προστασίας για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου.

Σήμερα λοιπόν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό με σοβαρότητα και ευαισθησία. Χωρίστηκαν σε ομάδες και ετοίμασαν εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με τα αρνητικά και θετικά του διαδικτύου. Στη συνέχεια ζωγράφισαν ομαδικά και έγραψαν μηνύματα, σύμφωνα με το φετινό θέμα και τέλος δραματοποίησαν το θέμα του εκφοβισμού μέσω του διαδικτύου.

Ας δώσουμε προσοχή στο θέμα αυτό από νωρίς στα σχολεία μας, ας ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας να  φτιάξουμε ΜΑΖΙ ένα καλύτερο Διαδίκτυο … !!!

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Δρ. Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019 με υγεία, δύναμη, αγάπη…!!

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ

Χριστούγεννα!! «η εορτή των εορτών» σε μια φτωχική φάτνη  στην Βηθλεέμ γεννήθηκε  ο  Χριστός, χωρίς πλούτη και δόξες, χωρίς μεγαλεία και ανέσεις. Ο Σωτήρας του κόσμου! Έγινε η πηγή της χαράς και της ελπίδας! Δίδαξε τις πιο μεγάλες αρετές! Έγινε το ζωντανό παράδειγμα της απλότητας και της καλοσύνης. Τόνισε την αξία της αγάπης και της ισότητα των ανθρώπων μπροστά στο θεό και έσωσε τον κόσμο από την αμαρτία και τη διαφθορά, χαρίζοντάς μας την αιώνια ζωή!

Οι  μέρες αυτές είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη των συναισθημάτων μας, είναι μέρες για  εξωστρέφεια, προσφορά και αλληλεγγύη. Με τη σκέψη μας να αγκαλιάζει όλη τη γη και τη δράση μας να ξεκινάει από τους πιο κοντινούς συνανθρώπους μας, ας κάνουμε κάτι ξεχωριστό τα φετινά Χριστούγεννα ας εκφράσουμε έμπρακτα την ευαισθησία και την ψυχική μας ευγένεια σε κάποιους που την έχουν ανάγκη!

Η  γιορτή των Χριστουγέννων μας χαρίζει την εσωτερική μας γαλήνη, την ψυχική μας λύτρωση, την αγάπη αλλά και την πανανθρώπινη ευλογία για παγκόσμια ειρήνη! Δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία!»

Ευχόμαστε  σε όλους σας να νιώσετε την χαρά των Χριστουγέννων, που είναι η ελπίδα, το νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η ειρήνη και την καρδιά των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη!

Ευχόμαστε  και στα αγαπητά μας παιδιά ο Χριστός  να είναι πάντα  ο οδηγός  σας, να σας φωτίζει σε κάθε σας πράξη και να σας οδηγεί σε κάθε σας βήμα!

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Για την φιλανθρωπική μας δράση επιλέξαμε φέτος το ορφανοτροφείο «ΜΕΛΙΣΣΑ» με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στη συγκέντρωση ειδών για τις ανάγκες του ορφανοτροφείου. 
Επίσης, μέρος των ειδών που συγκεντρώθηκαν μοιράστηκαν από τον Σύλλογο «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Καστοριάς» της πόλης μας σε κάποιες οικογένειες. 
 
Η Δ/ντρια του Σχολείου 
Dr. Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ 2018 – ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πραγματοποιήσαμε την άσκηση προστασίας από σεισμό για το σχολικό έτος 2018-19. 
Η Δ/ντρια του Σχολείου μίλησε στα παιδιά σχετικά  με τις οδηγίες σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έγινε προβολή από σχετικά βιντεάκια https://www.youtube.com/watch?v=dqxqmsL2JeQ και https://www.youtube.com/watch?v=OT68BVoxdHE , και απάντησε σε ερωτήματα και απορίες των μαθητών. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσαμε τη σειρήνα μας για την άσκηση του σεισμού. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν άψογα, με χαρά και ενθουσιασμό! Ακολούθησαν τα βήματα με τη σειρά και με συνέπεια! Το ίδιο και η ομάδα των υπεύθυνων εκπαιδευτικών για το συντονισμό, τους πίνακες ασφαλειών ρεύματος και την συγκέντρωση στο προαύλιο.
Μπράβο μας!!
Σεισμοί

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς πραγματοποίησε βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας στην Καστοριά, σε μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου.Η δράση έχει ως επίκεντρο την παράσταση «Ο Χριστός επιτάσσει τους ανέμους». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση, συζήτηση και ερμηνεία της παράστασης, καθώς και μία δημιουργική δραστηριότητα- παιχνίδι που οδηγεί σε μία εποικοδομητική θεματική περιήγηση στο μνημείο.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς αποτελεί Περιφερειακή Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ασκεί τις αρμοδιότητές της κατά τόπο στα όρια της Π. Ε. Καστοριάς, συνεργάζεται με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας και τις λοιπές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού,Παιδείας και Θρησκευμάτων και εκτελεί έργα, τα οποία περιλαμβάνονται στα ετήσια Προγράμματα Δράσης, όπως εγκρίνονται από τον Υπουργό, μετά από γνώμη των αρμοδίων Συμβουλίων.

Η ΝΕΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Η ΝΕΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ:
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 11.36′ π.μ. 
Συνεργείο του Δήμου με την παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Στυλιάδη 

και της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Δώρας Τελλίδου αντικατέστησαν την παλιά πινακίδα του Σχολείου με την νέα.