ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ
Στο σχολείο μας δεν περιμένουμε την Παγκόσμια Ημέρα ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ! Μιλάμε συνεχώς για το θέμα και μάλιστα προσκαλέσαμε Ειδικό Πνευμονολόγο, τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια, να μιλήσει στα παιδιά της ΣΤ’ τάξης για το κάπνισμα, τις βλαβερές συνέπειες σε όργανα του σώματος και στο κυκλοφορικό μας σύστημα. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή και πολύ ενδιαφέρον την ομιλία, ειδικά προσαρμοσμένη για την ηλικία τους, είδαν σχετικές εικόνες και στο τέλος συζήτησαν και έθεσαν πολλά ερωτήματα στον Πνευμονολόγο ιατρό.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια! η Δ/ντρια του Σχολείου, η δασκάλα κ. Ελένη Μπαμπάκου και οι μαθητές της Στ’ τάξης!

P1010020 P1010022 P1010025

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

P1010007 P1010010 P1010014 P1010015 P1010016

Μια ζωγράφος στο σχολείο μας

«Μια ζωγράφος στο σχολείο μας»

Την Τρίτη 27-1-2015,  οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα «φιλαναγνωσία» υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη συμπολίτισσά μας ζωγράφο  κ. Μερόπη Σωτηροπούλου Μάγγελ. Οι μαθητές έγιναν αρχικά μικροί δημοσιογράφοι παίρνοντας συνέντευξη από τη ζωγράφο. Aκολούθησε παρουσίαση του βιβλίου «η Αγάπη και ο Χρόνος», το οποίο έγραψε και εικονογράφησε η ίδια. Στο τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν και της αφιέρωσαν τις δημιουργίες τους.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Δώρα Τελλίδου και οι δασκάλες των τάξεων Στεργιανή Λουδοβάρη και Κωνσταντίνα Λιόλιου ευχαριστούν ολόθερμα την κ. Σωτηροπούλου Μάγγελ για την παρουσία της στο σχολείο μας.meropi 001 meropi 003 meropi 009 meropi 012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τιμήσαμε σήμερα στο Σχολείο μας με εκκλησιασμό και γιορτή από τους μαθητές των μεγάλων τάξεων (Δ’, Ε’ & ΣΤ’).

Οι μαθητές της Δ’ τάξης απάγγειλαν ποιήματα και δημιούργησαν ακροστιχίδα με μηνύματα που ξεκινούσαν από τα αρχικά γράμματα «Τρεις Ιεράρχες». Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης αναφέρθηκαν στους βίους των Αγίων και σε ρήσεις τους , παρουσιάζοντας παράλληλα διαφάνειες σε Power Point.  Όλοι μαζί, με τη συμμετοχή της Ε’ τάξης, έψαλλαν το Απολυτίκιο.

Στο τέλος της γιορτής πραγματοποιήθηκε η παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου στη Σημαιοφόρο του Β’ εξαμήνου Ξένια Γουδή και στους παραστάτες, κατά σειρά βαθμολογίας, Διαμαντοπούλου Σοφία, Χρήστου Κων/νο, Λοβάτση Μαριάννα, Μάρα Ειρήνη και Τσιλιγκαρίδη Αλέξανδρο.

P1000946 P1000951 P1000953 P1000958

2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

& ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015

1584209

«Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορία»

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Καστοριάς και o Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Καστοριάς,  διοργάνωσαν  εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης: «Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορία»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς από 18:30 – 20:30.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς επισήμων, ομιλία για την εθνογραφική μεθοδολογία του κ Β. Δαλκαβούκη, Καθηγητή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού:

«Από πού είσαι ποταμάκι;»

1ο Νηπιαγωγείο Μανιάκων – Παρουσίαση του προγράμματος από τη Νηπιαγωγό Δέσποινα Γούλα

 « Click στην ιστορία, στη γειτονιά του σχολείου μας»

2ο Δ.Σ Καστοριάς – Παρουσίαση από τη δασκάλα Βάσω Ριζοπούλου,

«Το λαϊκό παραμύθι πάει σχολείο» Νηπιαγωγείο και Δ.Σ Μαυροχωρίου –Παρουσίαση  από τις εκπαιδευτικούς  Αγνή Τζημάκα,  Στόλη Κατερίνα, Βόλτση Αγγελική

Ακολούθησαν  «Τραγούδια για την Καστοριά» από τη Διασχολική χορωδία από τους μαθητές της Γ΄ τάξης των 4ου, 5ου και 9ου  Δημοτικών Σχολείων Καστοριάς:

«Η απελευθέρωση της Καστοριάς» Στίχοι-Μουσική: Άρης Δάφας και μαθητές του    2ου Δ.Σ Καστοριάς (αρχές της δεκαετίας του ΄80)

«Άσπρο τριαντάφυλλο» Παραδοσιακό καστοριανό τραγούδι σε διασκευή Βασίλη Δόικου

«Η Νέτα του Φασιούλα» Παραδοσιακό καστοριανό τραγούδι

«Η Καστοριά αρχόντισσα» Στίχοι: Βασιλική Μπούζιου, δασκάλα Μουσική: κατά το «Μακεδονία ξακουστή»

Τη χορωδία συνόδευαν: Αριάδνη Κοπιδάκη, Μουσικός του 4ου Δ.Σ Καστοριάς

Αγγελική Ζερβομανωλάκη, Μουσικός του 5ου Δ.Σ Καστοριάς (πιάνο)

Δημήτρης Χασιώτης, Μουσικός του 9ου Δ.Σ Καστοριάς (διεύθυνση)

Την τιμητική τους στην εκδήλωση είχαν οι πρώην Διευθυντές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς ο κ. Αλέξανδρος Κίτσιος και ο κ. Άρης Δάφας.

P1000882 P1000884 P1000887 P1000894

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/78#ixzz3LP0y3dyR

Οι Μαθητές της Γ’ τάξης του Σχολείου μας είχαν προγραμματίσει επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Καστοριάς και την πραγματοποίησαν με την ευκαιρία της Ημέρας. Είχε προηγηθεί ενημερωτική προετοιμασία από τη δασκάλα της τάξης, Δέσποινα Κομπάνη και τη δασκάλα του Τμήματος Ένταξης, Ελένη Πετρίδου. Μιλήσαμε για τη σημασία του Ειδικού Σχολείου, τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών που φοιτούν εκεί, την έννοια της αναπηρίας και τις μορφές της, αλλά και για τη δική μας αντιμετώπιση προς τα άτομα με αναπηρία.

Τους μαθητές συνόδεψαν, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς κ. Δώρα Τελλίδου-Τζηκαλάγια και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Στο Ειδικό Σχολείο μας υποδέχθηκαν με θέρμη η Δ/ντρια κ. Καμπούρη Σοφία και όλοι οι Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, μας ξενάγησαν στους χώρους και μας ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας τους. Όλα μαζί τα παιδιά των δύο Σχολείων συγκεντρώθηκαν στην τραπεζαρία, συστήθηκαν, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και κεράστηκαν σοκολατίνια και καραμέλες. Έτσι λοιπόν, με αφορμή τη μέρα αυτή, δώσαμε όλοι μαζί ένα γιορτινό τόνο και μια χαρούμενη  ατμόσφαιρα με γελαστά παιδιά.

Τους ευχαριστούμε θερμά!!!

P1000847 P1000853 P1000856 P1000858 P1000860 P1000870

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZAAR ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Σχολείο μας προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις εκδηλώσεις Φιλανθρωπικών  Συλλόγων της Πόλης μας!

P1000872

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΙ….ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Οι μαθητές της Α” τάξης ξεκίνησαν να μαζεύουν πλαστικά καπάκια!

Δημιούργησαν μάλιστα και σημείο  ανακύκλωσης όπου έβαλαν κάδους συλλογής.

Στόχος μας είναι φυσικά η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ανακύκλωση.

Στην προκειμένη περίπτωση βοηθάει πολύ το κίνητρο, ότι δηλαδή υπάρχει η απολαβή έστω ενός μικρού οφέλους

που θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό.
P1000825

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Οι μαθητές της Δ’ τάξης συμμετείχαν στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. «Μικρή Γλυκιά Ζωή ….στη Λίμνη μας». Παρακολούθησαν το πρόγραμμα με πραγματικό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Μέσα από τις δραστηριότητες με προσωπική διερεύνηση, παρατήρηση και επεξεργασία δεδομένων, γνώρισαν τον μικρόκοσμο της λίμνης μας με βιωματικό και δημιουργικό  τρόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την παιδαγωγική ομάδα  του Κ.Π.Ε. για την ζεστή υποδοχή τους και την άψογη διοργάνωση όλων αυτών των δραστηριοτήτων.

DSCN1457 DSCN1462 DSCN1463 DSCN1464