Άσκηση σεισμού

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, την 4η ώρα, πραγματοποιήσαμε άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενός πιθανού σεισμού, έτσι ώστε όλοι μας να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε ψύχραιμα όταν χρειαστεί. Αρχικά ενημερώσαμε τους μαθητές για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού και δώσαμε οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια κι έπειτα από ένα σεισμό. Με το άκουσμα της αναγγελίας του σεισμού, οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους για να προφυλαχθούν. Όταν ανακοινώθηκε ότι τελείωσε ο σεισμός, σηκώθηκαν και με ψυχραιμία αποχώρησαν από τις αίθουσες, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο/α τους και συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας. Η άσκηση κύλησε ομαλά και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Πατήστε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε, από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, για τα μέτρα αυτοπροστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.

Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα προστασίας από το σεισμό στο χώρο του σπιτιού σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί:

Πατήστε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 48 ωρών στην Ελλάδα. 

Τέλος, πατήστε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να μάθετε διασκεδάζοντας για τον σεισμό.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Σεισμός. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.