Εκδηλώσεις με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019

Οι εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που πραγματοποίησε το Σχολείο μας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των τάξεων παρουσιάστηκαν την Πέμπτη, 13-06-2019.

  • Η παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων ως εξής:
  • «Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ» δραματοποίηση τραγουδιών Α΄ τάξης (αφορά το ομώνυμο πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων)
  • «ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ

     » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ημερήσια εκδρομή στην Πάργα, στο Νεκρομαντείο Αχέροντα και στη Γλυκή

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Πάργα, με επίσκεψη στο κάστρο, στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα όπου η ξεναγός μας ενημέρωσε για το ρόλο που διαδραμάτιζε το Νεκρομαντείο στην αρχαιότητα και τον τρόπο που όπως πίστευαν έρχονταν σε επαφή με τις ψυχές των αγαπημένων τους ανθρώπων. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Δράσεις για την ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό για την Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και σαν ολοκλήρωση των δράσεων από το «Let’ s do it Greece» πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 κατά το τελευταίο δίωρο μαθημάτων, δράσεις καθαρισμού στο σχολείο, στους αύλειους χώρους και περιμετρικά του σχολείου, διαλογή των απορριμμάτων και ανακύκλωση, φύτευση λουλουδιών και δένδρου, καθώς και

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκδρομή στη Σκλίβανη

Επίσκεψη στο Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης, στο Λαογραφικό Μουσείο και στις εκκλησίες της Σκλίβανης πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2019, ημέρα Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Το… καλύτερο ψωμί

Μετά τη διδασκαλία της σχετικής ενότητας στη Γλώσσα οι μαθητές της Γ΄ τάξης έφτιαξαν με τη δασκάλα τους κ. Άννα στο σχολείο το δικό τους ψωμί το οποίο όπως παραδέχτηκαν ήταν το …καλύτερο.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα: «Θεοί και ήρωες στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων» την Πέμπτη 09/05/2019, σχετικό με την Ελληνική Μυθολογία που διδάχθηκαν οι μαθητές στο μάθημα της Ιστορίας.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκδήλωση βράβευσης σχολικού διαγωνισμού ανακύκλωσης «followgreen»

Μετά την ολοκλήρωση του σχολικού διαγωνισμού ανακύκλωσης «followgreen» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 07/05/2019 εκδήλωση βράβευσης των σχολείων στο 1ο ΔΣ Ελεούσας από τη Δημοτική Αρχή και τους υπεύθυνους του «followgreen».

Δράσεις φύτευσης λουλουδιών για τη σχολική εβδομάδα «Let΄ s do it Greece»

Την Παρασκευή, 19 Απρίλη 2019 πραγματοποιήθηκε η φύτευση λουλουδιών στο μικρό κήπο του σχολείου. Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν μετά τις διακοπές του Πάσχα με τον καθαρισμό στο σχολείο και στον περίγυρο του σχολείου καθώς και στο πάρκο της πλατείας, την ανακύκλωση υλικών και τη δεντροφύτευση.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Κάλαντα του Λαζάρου

Την Παρασκευή, 19-04-2019 οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Βουνοπλαγιάς για άλλη μία χρονιά μας είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου που σύμφωνα με το έθιμο, λέγονται το Σάββατο του Λαζάρου.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο