ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μάι 202031

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

     Αγαπητοί γονείς από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου επαναλειτουργεί το σχολείο για 4 εβδομάδες δηλαδή  μέχρι τις 26 Ιουνίου. Για λόγους προστασίας απέναντι στην επιδημία τα παιδιά δεν θα έρχονται καθημερινά στο σχολείο. Κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο ισάριθμα μέρη-υποτμήματα: Το ένα υποτμήμα (A) θα ξεκινήσει την 1η εβδομάδα τη Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και το άλλο (B)  θα ξεκινήσει την Τρίτη και την Πέμπτη.  Την επόμενη εβδομάδα το τμήμα (B) που ήρθε την Τρίτη και την Πέμπτη θα έρθει τη Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και το άλλο τμήμα (A) θα έρθει Τρίτη και Πέμπτη. Αυτό θα γίνεται συνεχώς και τις 4 εβδομάδες.

    Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση ενάμισι μέτρου το καθένα με μία καρέκλα και έχουν απολυμανθεί. Απολύμανση των θρανίων θα γίνεται σε καθημερινή βάση.

  • Η είσοδος και η έξοδος στο σχολείο γίνεται από τη δεύτερη πόρτα (αυτή που ως τώρα τη χρησιμοποιούσαμε μόνο σαν έξοδο), γιατί από την πρώτη πόρτα θα μπαίνουν μόνο τα παιδιά του Γυμνασίου.
  • Το κυλικείο του σχολείου δεν λειτουργεί, επομένως τα παιδιά πρέπει να φέρνουν το φαγητό από το σπίτι τους, καθώς και ένα μπουκάλι νερό, το οποίο μπορούν να το γεμίζουν από τις βρύσες, όμως δεν μπορούν να πίνουν απευθείας από τις βρύσες νερό.
    • Οι Α, Β, Γ τάξεις θα αποχωρούν 1:10 μ.μ. και οι Δ, Ε, Στ στις 1:15μ.μ. Είστε υποχρεωμένοι να είστε στην ώρα σας , για να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας.
  • Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.
  • Σε περίπτωση που το παιδί σας είναι άρρωστο, μην το στείλετε στο σχολείο. Κρατήστε το στο σπίτι, επικοινωνήστε με το γιατρό σας και ενημερώστε το σχολείο.
  • Συμβουλέψτε το παιδί σας σχετικά με τα μέτρα υγιεινής.
  • Όταν βήχει ή φτερνίζεται πρέπει να βάζει στο πρόσωπο τον αγκώνα του και όταν χρησιμοποιεί χαρτομάντιλο για να σκουπιστεί, να το ρίχνει αμέσως στον κάδο απορριμμάτων.
  • Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, όμως τη συνιστούμε στα παιδιά για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.
  • Όταν φέρνετε και όταν παίρνετε τα παιδιά σας από το σχολείο, σας παρακαλούμε να μην συνωστίζεστε στην πόρτα. Κρατήστε τις αποστάσεις.
  • Τα παιδιά πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους και πάντα πριν από το φαγητό και μετά την τουαλέτα ή να τα απολυμαίνουν με αντισηπτικό. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε βάλει στις βρύσες σαπουνοθήκη τοίχου με υγρό σαπούνι, καθώς και χειροπετσέτες μιας χρήσης. Επίσης σαπούνι υπάρχει και στις τουαλέτες, καθώς και δοχεία έκχυσης αντισηπτικού στερεωμένα στον τοίχο. Δοχεία τοίχου με αντισηπτικό έχουν τοποθετηθεί και σε όλες τις αίθουσες του σχολείου.
  • Δεν πρέπει να βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, στις μύτες και στα μάτια.
  • Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή ή χρήση αντικειμένων (μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι κτλ), ούτε τα κεράσματα λόγω γιορτής ή γενεθλίων.
  • Το διάλειμμά τους το κάνουν στο χώρο που τους έχει ορίσει το σχολείο χωρίς να έρχονται σε επαφή με παιδιά από άλλα τμήματα και πάντα κρατώντας τις ανάλογες αποστάσεις. Οι ώρες των διαλειμμάτων έχουν αλλάξει και οι μικρές τάξεις θα βγαίνουν άλλη ώρα διάλειμμα και άλλη ώρα θα βγαίνουν οι μεγάλες. Δηλαδή οι τρεις μεγαλύτερες τάξεις δεν θα συναντιούνται καθόλου εντός του χώρου του σχολείου με τις τρεις μικρότερες.
  • Μέσα στην αίθουσα κάθονται στην προκαθορισμένη θέση χωρίς να μετακινούνται και χωρίς να αγγίζουν τα θρανία μπαίνοντας μέσα στην αίθουσα.
  • Το πρωί δεν θα συγκεντρώνονται σε γραμμές για την προσευχή, αλλά με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών θα μπαίνει ένα- ένα τμήμα στην τάξη του και η προσευχή θα γίνεται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.
  • Αν κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα ασθένειας εντός του σχολείου, ο εκπαιδευτικός του φοράει αμέσως μάσκα και το οδηγεί σε έναν προκαθορισμένο εξωτερικό χώρο. Κατόπιν τηλεφωνούμε αμέσως τους γονείς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να έρθουν να το παραλάβουν φορώντας μάσκα. Αμέσως ο γονέας πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με το γιατρό του και αν εκείνος  συστήσει το τεστ του κορωνοϊού, πρέπει το παιδί να το κάνει και να ενημερωθεί το σχολείο για τα αποτελέσματα. Ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο μόνο με βεβαίωση γιατρού.
  • Η είσοδος στο χώρο του σχολείου γονέων και κηδεμόνων, καθώς και οποιουδήποτε τρίτου προσώπου απαγορεύεται αυστηρά. Η επικοινωνία σας με κάποιον-α εκπαιδευτικό ή με τη διευθύντρια γίνεται μόνο μέσω e-mail ή τηλεφωνικά. Αν θέλετε οποιοδήποτε έγγραφο,  π.χ. κάποια βεβαίωση φοίτησης, μπορείτε να τηλεφωνείτε ή να στέλνετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου και το έγγραφο θα σας αποστέλλετε με το παιδί σας.
  • Αν κάποιος για σοβαρούς λόγους δεν θέλει να στείλει το παιδί του στο σχολείο, να επικοινωνήσει με τη διευθύντρια με τους δύο παραπάνω τρόπους.

   Αγαπητοί γονείς, προσβλέπουμε στη συνεργασία σας, ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία των  παιδιών και όλης της σχολικής κοινότητας.

                                                       Η Διευθύντρια του σχολείου

Παπαδημητρίου Σταυρούλα

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα σχόλια

    Σαν σήμερα

    18/9/1834: Πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, ορίζεται η Αθήνα.

    European Radio Logo


    Άνοιγμα μενού
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων