Μικροί Μετεωρολόγοι

e92b0fea3eb1ff5a3b8cfefa1bad214c national weatherman daypng weather person clipart 640 562

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο υλοποιήθηκε το τρίτο πρόγραμμα, που εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και ειδικότερα στην Θεματική Ενότητα: Δημιουργώ και Καινοτομώ.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι Μικροί Μετεωρολόγοι.

Το πρόγραμμα συμβάλει στην ενίσχυση της βιωματικής και της ανακαλυπτικής μάθησης, με την άμεση και ενεργή συμμετοχή των μαθητών μέσα από διερευνητικές/ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. Επίσης, στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και πρακτικών Υπολογιστικής Σκέψης (Computational Thinking) μέσω διδακτικών ακολουθιών που αξιοποιούν την Υπολογιστική Επιστήμη (Computational Science).

Μέσα από το πρόγραμμα υποστηρίζεται ο εμπλουτισμός και η εξέλιξη των διδακτικών στόχων του Προγράμματος Σπουδών, μέσω της ενεργού συμμετοχής των μαθητών σε διδακτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πρακτικές των Επιστημόνων και των Μηχανικών.

Ξεκινώντας από την εφαρμογή ενός σχεδίου δραστηριοτήτων STEM – STEAM και με βάση πραγματικά προβλήματα που απαιτούν επίλυση οι μαθητές διερευνούν τις παραμέτρους που πρέπει να λάβει υπόψη της μια ομάδα ερευνητών, για την επίλυση του προβλήματος, χρησιμοποιούν δημιουργικά τις ψηφιακές τεχνολογίες, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους επιστημονικά όργανα με απλά υλικά αλλά και ψηφιακά μέσα, γνωρίζουν τις μεταβλητές που συνθέτουν την καταγραφή αλλά και την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών, τις έννοιες της διατήρησης και τη μεταβολής, ενώ προβληματίζονται για θέματα που μπορούν να προκύψουν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 3 εργαστήρια δεξιοτήτων:

1ο Εργαστήριο: Νέες Τεχνολογίες -Εισαγωγή στο Πρόγραμμα

Κατά την διάρκεια του 1ου εργαστηρίου δεξιοτήτων οι μαθητές:

1.Παρακολούθησαν βίντεο για τα καιρικά φαινόμενα

1 2

2.Έμαθαν για την περιστροφή της γης γύρω από τον εαυτό της και γύρω από τον ήλιο, με αποτέλεσμα την ύπαρξη της ημέρας και της νύχτας και των 4 εποχών με τις διαφορετικές θερμοκρασίες.

1 1 2 1

3. Ζωγράφισαν τον αγαπημένο τους καιρό, παρουσίασαν τις εργασίες τους στην ολομέλεια, συμπλήρωσαν πίνακα διπλής εισόδου, καταμέτρησαν τις επιλογές τους και ανέδειξαν τον αγαπημένο καιρό της τάξης που είναι η λιακάδα.

1 2 2 2 3

4

5

4. Αναγνώρισαν τις λέξεις και τις τοποθέτησαν στο σωστό καιρικό σύμβολο με την βοήθεια ενός πίνακα αναφοράς που περιείχε τις λέξεις των καιρικών φαινομένων. Καθημερινά σημείωναν τον καιρό της ημέρας, γράφοντας την λέξη και σχεδιάζοντας το καιρικό σύμβολο. Κατασκεύασαν ατομικό πίνακα καιρού.

1

2 3 3 1 4 1

5 1

5. Καθημερινά με την χρήση του θερμόμετρου σημείωναν την θερμοκρασία στον εξωτερικό χώρο (αυλή). Στο τέλος του μήνα, συμπλήρωσαν ένα ραβδόγραμμα και παρατήρησαν τις περισσότερες ημέρες ποιο καιρικό φαινόμενο είχε, ποια ήταν η υψηλότερη και ποια η χαμηλότερη θερμοκρασία.

2 4 4 2

1 3

3 2

5 2

6. Έγιναν μικροί μετεωρολόγοι παρουσιάζοντας τον καιρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το freemeteo.gr

1 4 2 5

7. Έμαθαν για τον κύκλο του νερού μέσα από την παρακολούθηση παρουσιάσεων και  βίντεο, την ακρόαση παραμυθιών  και την συζήτηση με αφορμή αφίσες.

3 3 1 5 2 6

8. Δραματοποίησαν το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Από πού είσαι ποταμάκι;»

To potamaki

4 3

1 6

2 7

3 4

9. Συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας στα Μαθηματικά και δημιούργησαν μοτίβα με τα καιρικά σύμβολα.

1 7 2 8 3 5

4 4

1 8

10. Κατασκεύασαν μάσκες Σταγονούλιδες και Σταγονίτσες

1740166562668 1 92 9

2ο Εργαστήριο: Ρομποτική

Κατά την διάρκεια του 2ου εργαστηρίου δεξιοτήτων οι μαθητές τοποθέτησαν τις 4 εικόνες που δείχνουν τα στάδια από τον κύκλο του νερού (εξάτμιση, συμπύκνωση, υγροποίηση (βροχόπτωση) και συγκέντρωση), στο τετραγωνισμένο δάπεδο.

Μέτρησαν τα βήματα, δημιούργησαν τον αλγόριθμο και προγραμμάτισαν το επιδαπέδιο ρομπότ Beebot στις σωστές κάθε φορά εικόνες.

1 105 33 64 5 2 10

3ο Εργαστήριο: STEM/STEAM

Κατά την διάρκεια του 3ου εργαστηρίου δεξιοτήτων οι μαθητές:

  1. Έκαναν πειράματα με τον κύκλο του νερού χρησιμοποιώντας σακουλάκια Zipper. Σχεδίασαν τον κύκλο του νερού σε ατομικό σακουλάκι, τοποθέτησαν νερό και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα κρέμασαν στα παράθυρα πάνω από την θέρμανση των καλοριφέρ, με σκοπό να δημιουργηθεί η εξάτμιση, η συμπύκνωση των σταγόνων, η υγροποίηση τους και έπειτα πάλι η συγκέντρωση.

1 11 2 11 4 6

3 7

2. Έκαναν πειράματα δημιουργώντας διάφορα καιρικά φαινόμενα όπως το ουράνιο τόξο με πολύχρωμα καραμελάκια…

1 122 12

…και με πλαστικά ποτήρια, χρώματα ζαχαροπλαστικής και χαρτί κουζίνας

3 8

4 7

5 4

Το σύννεφο που βρέχει με αφρό ξυρίσματος και χρώμα ζαχαροπλαστικής

6

Την συμπύκνωση του νερού με παγάκια και ζεστό νερό

8

7

Τον ανεμοστρόβιλο με νερό και ασημόσκονη

11 9 10

Πραγματοποιήθηκαν πειράματα για τον εντοπισμό της ύπαρξης του αέρα ή της απουσίας του (το κερί σβήνει μέσα στο βάζο λόγω της απουσίας του αέρα).

12

19

Πειράματα για την δύναμη του αέρα (το ποτηράκι είναι γεμάτο νερό, ωστόσο το χαρτονάκι από κάτω δεν πέφτει, καθώς ο αέρας ασκεί πίεση από κάτω).

15

13

Οι μαθητές διαπίστωσαν πως ο αέρας έχει βάρος, τοποθετώντας 2 μπαλόνια σε μια ζυγαριά.

16

Ζωγράφισαν το πείραμα ή τα πειράματα που τους άρεσαν περισσότερο.

18 17

3. Δημιούργησαν τον δικό τους μετεωρολογικό σταθμό κατασκευάζοντας τα δικά τους μετεωρολογικά όργανα, όπως ο ανεμοδείκτης, το βαρόμετρο, το ανεμόμετρο και το βροχόμετρο.

8 1

5 5 6 1 7 1

1 13 2 13 3 9 4 8 10 1 11 1 12 1

Το βροχόμετρο του Κωνσταντίνου!

13 1

και ναι το βαρόμετρο δουλεύει και δείχνει τον ήλιο καθώς η ατμοσφαιρική πίεση του αέρα είναι υψηλή και πιέζει το πάνω μέρος του βάζου, ανασηκώνοντας έτσι το καλαμάκι.

1740166326133

Παιχνίδι στην αυλή με τα μετεωρολογικά όργανα μία μέρα με δυνατό αέρα!!

14

Οι μικροί μας μετεωρολόγοι έπαιξαν, δημιούργησαν, διασκέδασαν και  μέσα από όλες τις δραστηριότητες γνώρισαν καλύτερα τα καιρικά φαινόμενα!!

 

 

 

Πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους ωκεανούς;

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning Blue Adventure” και στην συνέχεια του προγράμματος τα συμμετέχοντα σχολεία χωριστήκαμε σε 4 ομάδες.

Το κεντρικό θέμα των ομάδων ήταν «Πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους ωκεανούς;».

Τα θέματα ενασχόλησης των ομάδων είναι: 1η ομάδα- ψυχαγωγία, 2η ομάδα- μεταφορές, 3η ομάδα – καιρός, 4η ομάδα- διατροφή.

Το δικό μας νηπιαγωγείο μαζί με το 3ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 1ο Νηπιαγωγείο Λητής Θεσσαλονίκης και το Colegio Santo Tomas de Aquino από την Μαγιόρκα της Ισπανίας ασχοληθήκαμε με τις μεταφορές στους ωκεανούς.

Πριν την συνεργατική μας δράση προηγήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1.Δραματοποίηση πληρώματος εμπορικού πλοίου ή η ζωή στο πλοίο (μεταφορά προϊόντων, καπετάνιος και υποπλοίαρχος, ναυτικοί, σεφ και σου σεφ).

1 1

34 1 6 1

2 1

7

2.Κατασκευή αυτοσχέδιων πλοίων κατά τη διάρκεια ελεύθερων δραστηριοτήτων.

11 8 9 10

  1. Πειράματα “Επιπλέω- Βυθίζομαι”.

1 2 2 2 3 1

4.Πειράματα άνωσης.

4 2

  1. Πείραμα “Το Υποβρύχιο”

6 2

Ακολούθησε η συνεργατική μας δραστηριότητα με τηλεδιάσκεψη και ταυτόχρονο διαδικτυακό παιχνίδι, που στηρίχτηκε στο παρακάτω σενάριο:

«Ένα πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του σε ένα μακρινό λιμάνι, με στόχο να μεταφέρει υλικά για την κατασκευή ενός πάρκου αφιερωμένου στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών.

Ωστόσο, στην πορεία, ξέσπασε μια μεγάλη καταιγίδα και το πλοίο, που μπορεί να ήταν λίγο υπερφορτωμένο, άρχισε να βυθίζεται…

Οι ναυτικοί κατάφεραν να πηδήξουν στη θάλασσα και να σωθούν, αλλά το πλοίο και όλο το φορτίο του κατέληξαν στον βυθό του ωκεανού…

Και τώρα; Τι θα γίνει με το πάρκο προστασίας των θαλάσσιων χελωνών; Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όλα τα υλικά από τον βυθό του ωκεανού;”

Κάθε σχολείο επέλεξε ένα πλοίο μεταξύ των τεσσάρων (τάνκερ, ρυμουλκό, κοντέινερ, υποβρύχιο) και συνέλεξε 3 αντικείμενα.

Έπειτα, ο μαθητές δημιούργησαν το θαλάσσιο πάρκο των χελωνών.

Την συνεργατική μας δραστηριότητα μπορείτε να την δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω:

https://youtu.be/GE9clxhxh78?si=_bv_P9ecGQP3eH0B

Screenshot 2025 03 22 192710

Και συνεχίζουμε…

Ατλαντικός Ωκεανός

Στην συνέχεια των δράσεων μας για τους ωκεανούς στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning “Blue Adventure”, τα συνεργαζόμενα σχολεία χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε ομάδα ασχολήθηκε με ένα Ωκεανό βρίσκοντας πληροφορίες για αυτόν και δημιουργώντας συνεργατικά έργα.

Οι μαθητές του δικού μας νηπιαγωγείου σε συνεργασία με τους μαθητές από το  1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου Κρήτης και το Νηπιαγωγείο Παστίδας Ρόδου έψαξαν πληροφορίες για τον ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ!

5

Οι πληροφορίες συλλέχθηκαν από βιβλία και το διαδίκτυο και ειδικότερα από την Wikipedia και από την παρακολούθηση βίντεο στο YouTube.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από το ΥοuTube, σχετικά με τους Ωκεανούς, τα οποία παρακολούθησαν οι μαθητές σε επιλεκτικά σημεία:

1.Ποιοι είναι οι 5 Ωκεανοί και ποιες οι διαφορές Ωκεανού και Θάλασσας;

2.OCEANS for Kids – Geography for Kids

3. Oceans of the World for Kids | Learn all about the 5 Oceans of the Earth

Επιπλέον, βίντεο με επιλεκτικά σημεία για τον Ατλαντικό Ωκεανό:

1. Atlantic Ocean 🌊 Kids Educational 🧠 Science for Kids 🐙 Ocean Animals for Kids

2. The Atlantic Ocean – Fun Facts About Places on Earth for Kids

Καθώς και για τα ζώα που ζουν στον Ατλαντικό Ωκεανό:

1. Atlantic Ocean Animals and Plants

2. BIG FIVE Iconic Animals in the Atlantic Ocean

3. Ocean Animals for Kids | Learn all about the Animals and Plants that Live in the Ocean

Οι μαθητές έμαθαν πως:

  1. Ο Ατλαντικός Ωκεανός πήρε το όνομα του από τον μυθικό ήρωα Άτλαντα.
  2. Ο Ατλαντικός Ωκεανός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ωκεανός του πλανήτη, όπου ζουν απίστευτα πλάσματα και έχει συναρπαστική ιστορία.
  3. Εκτείνεται μεταξύ της Αμερικής στη Δύση και της Ευρώπης και της Αφρικής στην Ανατολή.
    Και μεταξύ του Αρκτικού Ωκεανού στο Βορρά και του Νότιου Ωκεανού στο νότο, δημιουργώντας ένα γιγαντιαίο «S» μεταξύ των ηπείρων.
  4. Ο Ατλαντικός είναι γεμάτος ζωή, θαλάσσια ζωά, φυτά και κοράλια.
  5. Το Mid-Atlantic Ridge είναι η μεγαλύτερη οροσειρά στον κόσμο και κρύβεται κάτω από τα κύματα. Αυτή η υποβρύχια οροσειρά εκτείνεται για περίπου 16.000 χλμ. τρέχοντας ακριβώς κάτω από το κέντρο του ωκεανού.
  6. Ο Ατλαντικός ωκεανός είναι η σύνδεση του Παλαιού Κόσμου (Ευρώπη και Αφρική) με τον Νέο Κόσμο (Αμερική). Η αποστολή του Χριστόφορου Κολόμβου βρήκε τον Νέο Κόσμο και από τότε μέσω του Ατλαντικού γίνεται το εμπόριο πολλών αγαθών και προϊόντων. Πολλοί ταξιδεύουν στα νερά του και μας προσφέρει πολλά αγαθά όπως ψάρια και πολλά άλλα προϊόντα.
  7. Ο Ατλαντικός αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως:
    Πλαστική Ρύπανση
    Υπεραλίευση
    Ρύπανση από πετρέλαιο
    Ρύπανση από χημικά, τοξικά και απόβλητα.

142

Όλες οι πληροφορίες σημειώθηκαν σε φύλλο εργασίας!

1737042227980

6

Έπειτα, οι μαθητές των 3 Νηπιαγωγείων προχώρησαν στην κυρίως συνεργατική δράση που ήταν η δημιουργία ενός παραμυθιού για τον Ατλαντικό Ωκεανό και η πλαισίωση του με ένα τραγούδι, αξιοποιώντας εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης ΑI.

Οι μαθητές του δικού μας νηπιαγωγείου ασχολήθηκαν με την δημιουργία του παραμυθιού, αξιοποιώντας την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. O τίτλος που δώσαμε στο παραμύθι είναι: “Η Μεγάλη Αποστολή Καθαρισμού του Ατλαντικού”.

10th Neapolis Kindergarten of Thessaloniki

Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου Κρήτης παρέλαβαν το παραμύθι μας και δημιούργησαν τις εικόνες του, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Microsoft Bing και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Παστίδας Ρόδου, δημιούργησαν 2 τραγούδια με τις εφαρμογές ChatGPT και iLoveSong.ai

Το συνεργατικό παραμύθι καθώς και τα τραγούδια μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Online Book

Screenshot 2025 03 13 165123

Μόνο τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε στους παρακάτω συνέδσμους:

1. Η Αποστολή του Βυθού (Ελληνικά)

2.The Mission of the Deep (Αγγλικά)

Οι μαθητές όλων των σχολείων χορεύουν κάθε φορά με πολύ χαρά τα τραγούδια μας!

2nd Team Atlantic Ocean

Ευχόμαστε να σας άρεσε η συνεργατική δράση των σχολείων!

Θα χαρούμε πολύ αν δούμε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια παρακάτω!

Διαδικτυακή παρουσίαση – MEDASSET

Logo En horizontal 01 scaled 1

Την Τρίτη 25/02/2025 και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning “Blue Adventure”, υλοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος “Νιρέττα η Καρέττα”, που εντάσσεται στις δράσεις του MEDASSET!

Το MEDASSEΤ (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει στόχο την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο. Ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1988 και το 1993 στην Ελλάδα.

Από την ίδρυσή του συνεργάζεται με το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP) και είναι Mόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης) από το 1988.

Αποστολή MEDASSET:

Σήμερα οι θαλάσσιες χελώνες απειλούνται με εξαφάνιση στην Μεσόγειο, την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και επεμβάσεων στους οικοτόπους τους.

Προστατεύοντας τις θαλάσσιες χελώνες, προστατεύουμε το θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου!

Γιατί θαλάσσιες χελώνες:

Οι θαλάσσιες χελώνες διαπλέουν τις θάλασσες του πλανήτη μας περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρόνια. Πρόκειται για πανάρχαια ερπετά, που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από την εποχή των δεινοσαύρων. Θεωρούνται εμβληματικά είδη για το θαλάσσιο περιβάλλον και χρησιμοποιούνται ως βιοδείκτες για να εκτιμηθούν φαινόμενα όπως η θαλάσσια ρύπανση. Η ύπαρξη και κατανομή αυτών των εμβληματικών ειδών στα θαλάσσια οικοσυστήματα είναι ενδεικτική της υγείας των οικοσυστημάτων.

Πέρα συνεπώς από την εγγενή αξία του είδους, προστατεύοντας τη θαλάσσια χελώνα επιτυγχάνουμε την προστασία πλήθους οικοσυστημάτων, αλλά και άλλων ειδών που μοιράζονται τους ίδιους βιοτόπους ή που είναι ευάλωτα στους ίδιους κινδύνους.

Πηγή Πληροφοριών: MEDASSET

1 1

Το πρόγραμμα “Νιρέττα η Καρέττα” στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για τις απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, τους βιοτόπους τους και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον με έμφαση στα θαλάσσια απορρίμματα.

NIRETTA gr 3 to 2 1024x683 1

 

3 12 1 4 1

5

O κ.Θωμόπουλος Κώστας έδειξε στους μαθητές του νηπιαγωγείου μας, του 31ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης και του 1ου Νηπιαγωγείου “Αρετή Βογιατζή Μελαδίνη” Προσοτσάνης Δράμας μία εξαιρετική παρουσίαση για την προστασία των ενήλικων θαλάσσιων χελωνών, των νεογέννηττων και των αυγών την περίοδο της ωοτοκίας !

Ακολούθησε παιχνίδι ερωτήσεων και για τα 3 νηπιαγωγεία και η διαδικτυακή παρουσίαση έκλεισε χορεύοντας το τραγούδι της Νιρέττας!!

Μπορείτε να το ακούσετε μαζί με τα παιδιά εδώ.

Ήταν μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική δράση, που ευαισθητοποίησε τους μαθητές μας στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών!!

Διαδικτυακό Σεμινάριο All for Blue

logo d1

Σήμερα Τετάρτη 19/02/2025 και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού e-Twinning προγράμματος “Blue Adventure”, οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας μαζί με τα συνεργαζομένα σχολεία του προγράμματος, παρακολούθησαν  διαδικτυακό σεμινάριο της All For Blue!

Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ), με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από την Κατερίνα Τοπούζογλου. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, η ενημέρωση και η έμπνευση της νέας γενιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για την All for Blue μπορείτε να δείτε στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης  https://allforblue.org/el/

Οι μαθητές παρακολούθησαν πολλά βίντεο και φωτογραφίες με θαλάσσιους οργανισμούς, έμαθαν νέες πληροφορίες για τις φάλαινες, τα δελφίνια, τις μέδουσες, τους καρχαρίες αλλά και το ζήτημα της μόλυνσης των θαλασσών και ωκεανών από τα πλαστικά απορρίματα. Γνώρισαν για όλες τις δράσεις της All for Blue και τον υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών!!

4

1 2

3

Στην ιστοσελίδα της All for Blue υπάρχουν όμορφες φωτογραφίες από τις δράσεις https://allforblue.org/el/photo-gallery/

εικόνες για ζωγραφική από τα παιδιά https://allforblue.org/el/drawings/

και τέσσερα κουίζ με ερωτήσεις για τους καρχαρίες Κουίζ για καρχαρίες #1

Κουίζ για καρχαρίες #2,

Κουίζ για καρχαρίες #3,

Κουίζ για καρχαρίες #4

Ευχαριστούμε θερμά όλη την ομάδα της All for Blue και συγχαίρουμε όλα τα μέλη για τις δράσεις τους!!