Περιγραφή κτιρίου


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Το σχολείο μας, το 106ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στεγάζεται σ’ ένα κτίριο πέντε ορόφων, σύγχρονων προδιαγραφών στην οδό Αγίου Θωμά και Πόντου στο Γουδί
Με το που μπαίνει κάποιος επισκέπτης στο σχολείο, στο ισόγειο θα συναντήσει μια ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων και τη βιβλιοθήκη η οποία ενημερώνεται συνέχεια με καινούρια βιβλία. Επίσης, υπάρχουν και άλλοι βοηθητικοί χώροι καθώς και οι τουαλέτες των μαθητών.
Στον πρώτο όροφο συστεγάζονται 3 νηπιαγωγεία. Το 132ο , το 12ο και το 101ο . Καθώς ανεβαίνουμε στο δεύτερο και τρίτο όροφο βρίσκουμε φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας. Στον τρίτο όροφο υπάρχει ακόμα το γραφείο των δασκάλων, της διεύθυνσης, μια αποθήκη και ξεχωριστές τουαλέτες για το διδακτικό προσωπικό. Επιπλέον το σχολείο διαθέτει και υπόγειο γκαράζ.
Διακόσια έξι παιδιά φοιτούν σήμερα σε όλο το δημοτικό και τα οποία κατανέμονται ομοιόμορφα σε 12 τμήματα. Από άποψη διδακτικού προσωπικού υπηρετούν 15 δάσκαλοι, 1 δασκάλα ειδικής αγωγής, 2 δασκάλες αγγλικών, 3 γυμνάστριες , μια δασκάλα γαλλικών, ένας δάσκαλος γερμανικών και μια δασκάλα Η/Υ (μαζί με τους δασκάλους του ολοήμερου).
Σήμερα, το 106ο Δημοτικό μπορεί να κοιτάζει το μέλλον αισιόδοξα με τη φιλοδοξία να γίνει ένα σχολείο ανοιχτό σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας απόλυτα ενταγμένο στην κοινωνία των νέων τεχνολογιών και πληροφοριών στην οποία ζούμε.

ΕΙΡΗΝΗ ΤΡΥΦΙΑΤΗ Δ΄2

2 Σχόλια

 1. το 106 δημοτικο σχολειο αθηνων ειναι παρα πολυ ωραιο και εχει πολυ καλους δασκαλους και πολυ καλες δασκαλες και ειμαι πολυ  χαρουμενη που ειμαι μια απο τις τοσες πολλες μαθητριες .
  Και επισης ειμαι πολυ χαρουμενη που εχω την κ.Νατασσα για δασκαλα    επειδη ειναι η καλυτερη
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Αφήστε μια απάντηση