Ψηφιακός χάρτης Νικολάου Κασομούλη

«Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Επαναστάσεως των Ελλήνων 1821 – 1833» του Νικολάου Κασομούλη

 Στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του σχολείου μας για την παρουσίαση του ψηφιακού χάρτη από τα Ενθυμήματα του Νικολάου Κασομούλη.
 Ο ψηφιακός χάρτης δημιουργήθηκε με υλικό που διέθεσαν οι κ. Δάρδας Αναστάσιος, κ. Κώτσικας Λάζαρος, κ. Μπόντα Καλλιόπη και από τις σελίδες: Περπατώντας στη Σιάτιστα και την ιστορία της, Παλιά Σιάτιστα, διαδίκτυο.
 Αξιοποιήθηκε ακόμα η εικόνα του Νικολάου Κασομούλη μέρος της συλλογής του κ. Σπύρου Σάκη που παραχωρήθηκε στο σχολείο μας στο παρελθόν και η προσωπογραφία του, έργο του κ. Καρακουλάκη Χρήστου.
Συμμετείχαν:

  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με τους καθηγητές Σκηπητάρη Γεώργιο και Βαλκάνη Αναστάσιο και τους μαθητές Σκούνο Αναστάσιο, Ώττα Αναστάσιο, Σαλαγκιώτη Νικόλαο, Μπόραβο Κωνσταντίνο, Γκόγκη Ανάργυρο.
  • Το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας με τους Αμεξίζογλου Παναγιώτη, Τσακνάκη Φωτεινή, Στεφάνου Ευφραίμ, Στεφάνου Θωμά, Σκαμάγκα Μιχαήλ
    Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και το Δήμο Βοΐου (και ιδιαίτερα τους κ. Τσιαούση Ναούμ, κ. Πάτρα Νικολέτα, κ. Καραμάνη Γεώργιο, κ. Κεραμάρη Δημήτριο).
  • Τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Κώντσιογλου Χριστόφορο
  • Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Οι μαθητές/τριες των Β΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων
 Οι εκπαιδευτικοί: Γκόγκου Αναστασία, Καλεμκερίδου Μαρία, Πραμπρόμη Σωσάννα, Σαμαρά Ζωή, Τζημούρτας Γεώργιος, Τσιαούση Αγνή

12ος Διεθνής Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Τιμητική Διάκριση στο 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας συμμετείχε στο 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με την ταινία τεκμηρίωσης:   “ΟΡΛΩΦΙΚΑ”

Το θέμα της ταινίας αναφέρεται στη ζωή και τη δράση του συμπατριώτη μας Γεωργίου Παπάζογλου, κύριου υποκινητή της Μεγάλης Εξέγερσης των Ορλωφικών. Ο Γεώργιος Παπάζογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σιάτιστα, ταξίδεψε στην Οδησσό της Ρωσίας, όπου γνώρισε τους αδερφούς Ορλώφ και κατετάγη στο ρωσικό στρατό . Ως λοχαγός του πυροβολικού και έχοντας πρόσβαση στην αυλή της Αικατερίνης της Β΄ κατόρθωσε να λάβει την έγκρισή της για να οργανώσει στην Πελοπόννησο την Επανάσταση που έμεινε γνωστή με το όνομα “Ορλωφικά”.

Το σχολείο μας απέσπασε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό.

Συγχαίρουμε τους μικρούς μας μαθητές για την άψογη ερμηνεία τους και ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας συνέδραμαν στην προσπάθειά μας.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Σαμαρά Ζωή, Γκόγκου Αναστασία, Νάκος Παναγιώτης, Πραμπρόμη Σωσσάνα, , Τσιαούση Αγνή,  Τζημούρτας Γεώργιος

 

 

Στα Βυζαντινά χρόνια

Η τάξη μας στο ψηφιακό της μουσείο στα “Βυζαντινά χρόνια” παρουσιάζει την ιστορία του Βυζαντίου από το 146 π.Χ που οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα ως την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 29 Μαΐου του 1453 μ.Χ