ΚΠΕ Γρεβενών ” Οικοτουρισμός: Εναλλακτικές μορφές τουρισμού”

ΚΠΕ Γρεβενών ” Οικοτουρισμός: Εναλλακτικές μορφές τουρισμού”

 Την Παρασκευή 23-11-2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄, Γ΄, και Δ΄ τάξεων του 2ου δημοτικού σχολείου Σιάτιστας επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Γρεβενών για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ” Οικοτουρισμός: Εναλλακτικές μορφές τουρισμού”.
 Οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ μίλησαν στα παιδιά για τον τουρισμό γενικά και τα διάφορα είδη του σε συνάρτηση με την οικολογική επιβάρυνση που προκαλούν και παρουσίασαν την έννοια του οικοτουρισμού και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως αυτές αναπτύσσονται στο γειτονικό νομό.
 Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της παρουσίασης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα της περιοχής, πέτρινα γεφύρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ( από την περίοδο της τουρκοκρατίας), μεταβυζαντινές εκκλησίες, βλαχοχώρια, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, τον Εθνικό δρυμό της “Βάλια Κάλντα”.
 Πληροφορήθηκαν επίσης για τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή (γευσιγνωσίας), καθώς και για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες: ράφτινγκ, καγιάκ στον ποταμό Βενέτικο, πεζοπορία, αναρρίχηση κ.α.
 Στη συνέχεια οι μαθητές και οι συνοδοί τους μετακινήθηκαν με λεωφορείο και μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή επισκέφθηκαν το γεφύρι του Ζιάκα, το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1633) στο Σπήλαιο, το χωριό και παρατήρησαν το γεφύρι της Πορτίτσας.
 Ευχαριστούμε θερμά την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Γρεβενών για την παρουσίαση και την ξενάγηση.
 Ο διευθυντής του σχολείου,
 Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Ζωή Σαμαρά, Αναστασία Λέγκου, Αγνή Τσιαούση
 Οι μαθητές και οι μαθήτριες