Πανέξυπνο Πρωτάκι!

Τι μαθαίνουν τα πρωτάκια;

Δες ποιος μαγειρεύει!!!

Ιαν 201814

Την Τρίτη 12-12-2017 η Α΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τον πολυχώρο Δημιουργική Πόρτα, όπου τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«Δες ποιος μαγειρεύει».

Τα παιδιά μπήκαν στην όμορφη και λειτουργική κουζίνα της Δημιουργικής Πόρτας, φόρεσαν την ειδική στολή της μαγειρικής ,μεταμορφώθηκαν σε chef κι έφτιαξαν μόνα τους χριστουγεννιάτικα μπισκότα-στολίδια, χρησιμοποιώντας επιλεγμένα ακίνδυνα εργαλεία . Έγιναν τόσο χαριτωμένα, και τόσο νόστιμα με διακριτικό άρωμα βανίλιας και υφή που ναι, επιβάλλονταν να καταναλωθούν το συντομότερο δυνατό μάλιστα!
Όσοι αντιστάθηκαν στις λιχουδιές αυτές τις πήραν φεύγοντας μαζί τους, για να τις δοκιμάσουν στο σπίτι τους, μαζί με τη συνταγή για να τα ξαναφτιάξουν .
Και για όσους θέλουν να τα δοκιμάσουν εδώ είναι η συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη ή άχνη
1 αυγό
3 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.Ρίχνουμε το αυγό και όλα τα άλλα υλικά.Τα δουλεύουμε με το χέρι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.Την αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.Έπειτα δίνουμε στα μπισκότα το σχήμα που θέλουμε.Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, πάνω σε αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.Διακοσμούμε με χρωματιστή τρούφα αφού αλείψουμε με γλάσσο.
Καλή επιτυχία

από κάτω από: Επισκέψεις και δραστηριότητες| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δες ποιος μαγειρεύει!!!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων