3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: “Ο Ρούλης ο Τροφούλης και το ταξίδι της Υγιεινής Διατροφής”

Στο 3ο εργαστήριο δεξιοτήτων το θέμα μας ήταν η Υγιεινή Διατροφή. Δημιούργησα ένα voki, το μάγειρα Ρούλη Τροφούλη , ο οποίος κάθε φορά με ένα καινούριο βίντεο μας έκανε  εισαγωγή στο θέμα του εργαστηρίου. Έτσι μάθαμε για τις ομάδες των τροφών, ομαδοποιήσαμε τις τροφές ανάλογα, μάθαμε τα θρεπτικά στοιχεία που μας προσφέρουν  (βιταμίνες, υδατάνθρακες κ.α.) και σε ποια όργανα του σώματος μας βοηθάνε  (μάτια, δέρμα, καρδιά κ.α.), μάθαμε αινίγματα για διάφορα τρόφιμα,  συμπληρώσαμε τη Διατροφική πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής,  είδαμε ανάλογα εκπαιδευτικά βίντεο, μιλήσαμε για τη σημασία του νερού στη διατροφής μας αλλά και τη σημασία της σωματικής άσκησης για τη διατήρηση της καλής υγείας, μάθαμε τραγούδια, διαβάσαμε βιβλία , όπως το βιβλίο της Λητούς Τσακίρη  Παπαθανασίου “Η Κυρά Διατροφή, πρώτη στη μαγειρική”, παίξαμε διάφορα παιχνίδια προκειμένου να ασκηθούμε. Ακόμα και η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς είχε αυτό το θέμα, ώστε να  εμπεδωθούν καλύτερα οι γνώσεις που πήραν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

 

 

Ο μάγειρας Ρούλης Τροφούλης γνωρίζει τα παιδιά και τους δίνει το έναυσμα για την ενασχόληση με τις τροφές.

 

Τα παιδιά γνωρίζουν το Ρούλη …  και μαθαίνουν τις ομάδες τροφών…

 

… ομαδοποιούν τις τροφές  ανάλογα με την ομάδα τους..… μαθαίνουμε αινίγματα  με διάφορα τρόφιμα…

Η Κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική!!!

Μαθαίνουμε τα θρεπτικά στοιχεία κάθε ομάδας τροφών και τι παθαίνουμε αν δεν τις τρώμε…

 

…. παίζουμε διάφορα κινητικά παιχνίδια με τη βοήθεια του Η/Υ  με βάση τις ομάδες τροφών, αλλά και με τα μουσικά όργανα.

Επίσης ζωγράφισε κάθε παιδί την ομάδα τροφών που διάλεξε κι έτσι φτιάξαμε ένα βιβλίο , που έγινε ηλεκτρονικό για να μπορεί να το διαβάσει όποιος θέλει, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

 Ακόμα τα παιδιά δημιούργησαν στα πλαίσια της δημιουργικής γραφής  ένα δικό τους παραμύθι, γεμάτο δράση…, με τίτλο “Ο Γίγαντας και η Τροφούπολη” Μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://read.bookcreator.com/RpiGL43YDqQRrRZcC219CAFmlLS2/z6kQ31k0SBCZmJJKeSV-Tg

Καλή σας διασκέδαση παιδιά!!!????