Γιορτάζει η μανούλα!!!!!!

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη πάντα στο πιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε ανθρώπου, τη Μητέρα. Έτσι και φέτος με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας ετοιμάσαμε μια έκπληξη για τις μαμάδες τους. Τα παιδιά έκαναν με το περίγραμμα του χεριού τους όμορφα πολύχρωμα λουλούδια  και με αυτά φτιάξαμε όμορφες ανθοδέσμες. Κάθε παιδί έγραψε και μια ωραία καρτούλα με την ευχή του και τη χάρισε στη μαμά του μαζί με μια σφιχτή αγκαλιά και ένα γλυκό φιλάκι. Φυσικά και όλοι μαζί φτιάξαμε μια αφίσα  την οποία την κρεμάσαμε  έξω από το σχολείο για να τη δουν οι μαμάδες όταν θα έρχονταν να τα πάρουν για να χαρούν. Και πραγματικά έτσι έγινε.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!!! να είστε πάντα υγιείς και χαρούμενες!!!
 
Τα παιδιά φτιάχνουν το περίγραμμα του χεριού τους … που γίνεται όμορφο κρινάκι…
 
… και γράφουν την ευχή τους .Γράφουν πρώτα την ευχή τους στην αφίσα…
 

… τη χρωματίζουν σύμφωνα με τις ιδέες τους  και έτοιμη η αφίσα της μαμάς!!!

… και πάλι Πρωτομαγιά!!!

Η πρώτη ημέρα του Μαΐου  ήταν Κυριακή και γι’ αυτό το λόγο η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε  τη Δευτέρα . Έτσι τα σχολεία δε λειτούργησαν και τα παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να πάνε με τους γονείς τους στην εξοχή και να φτιάξουν το δικό τους μαγιάτικο στεφάνι. Την Τρίτη που ήρθαν στο σχολείο έφεραν λουλούδια και όλοι μαζί φτιάξαμε το στεφάνι μας , γράψαμε  και την ευχή μας για Καλή Πρωτομαγιά και το κρεμάσαμε στην εξώπορτα. Άλλωστε αυτό είναι ένα πολύ παλιό έθιμο του λαού μας που   συμβολίζει τη γονιμότητα και την εποχή της άνθησης και της δημιουργίας. Τα παιδιά επίσης ζωγράφισαν ατομικά το δικό τους στεφάνι και έμαθαν το ποίημα του Ι.Πολέμη το οποίο τραγούδησαν και φτιάξαμε ένα μικρό βιντεάκι.

 

Όχι απλώς έφτιαξαν πρωτομαγιάτικο στεφάνι … αλλά το φόρεσαν κιόλας, ίδιες με νεράιδες της Άνοιξης!!!

 

Βάλαμε τα λουλούδια όλα στο τραπέζι και όλα τα παιδιά μαζί … βοήθησαν  και αφού έγραψαν την ευχή τους…

 

..το στεφάνι ετοιμάστηκε  και το κρεμάσαμε στην εξώπορτα. Αφού τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι της πρωτομαγιάς και έφτιαξαν τις εργασίες τους, ετοιμάσαμε το παρακάτω βιντεάκι. 

Αν θέλετε παιδιά μπορείτε να παίξετε και με τα παρακάτω παιχνίδια για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

 

 

 

Και ένα σταυρόλεξο που μπορείτε  να το συμπληρώσετε με τη βοήθεια των γονιών σας και αφορά τους μήνες της άνοιξης: ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο

 

Καλή πρωτομαγιά σε όλους και του χρόνου με υγεία!!!