Έφτασαν οι Απόκριες..

… και με τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας συζητήσαμε γι’ αυτή τη χαρούμενη γιορτή.  Αρχικά στολίσαμε την τάξη μας και μετά μάθαμε τα ονόματα των 3 βδομάδων της αποκριάς (Προφωνή, Κρεατινή, Τυρινή).Μιλήσαμε για τα έθιμα του λαού μας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, είδαμε ανάλογα εκπαιδευτικά βίντεο, φτιάξαμε χαρούμενες αποκριάτικες κατασκευές, παίξαμε κινητικά παιχνίδια, είδαμε κουκλοθέατρο, μασκαρευτήκαμε και ολοκληρώσαμε την ενασχόληση μας με το θέμα με το αποκριάτικο πάρτυ μας, την τελευταία Παρασκευή , πριν την Καθαρή Δευτέρα. Φυσικά μιλήσαμε και για το έθιμο του χαρταετού και είδαμε  τους κανόνες για να είναι ασφαλές το πέταγμα του.

            

  Φυσικά στρώσαμε το αποκριάτικο τραπέζι μας με πολλές λιχουδιές. 

Τα παιδιά έγιναν πολύ ωραίοι μασκαράδες. Είχαμε από όλα:

          

  Σούπερ ήρωες (σπάιντερμαν και σούπερμαν…   …fortnite, χαβανέζα-πεταλούδα,    , πολύχρωμη μπαλαρίνα και απλό καθημερινό άνθρωπο,  … βασίλισσα Έλσα και καουμπόισα, και φυσικά έναν πολύ δυνατό κομάντο!!

Όλοι μαζί  χορέψαμε, παίξαμε διάφορα παιχνίδια, όπως “πάτα μου την ουρά”, “το κουτάλι”, “σκάσε τα μπαλόνια”, “πιάσε το γλυκό”, “μουσικές καρέκλες”, “το γαϊτανάκι”, “χαρτοπόλεμο”,

    

… και περάσαμε μια αξέχαστη ημέρα.!! Και του χρόνου με υγεία παιδιά!!