Στην εποχή μας έχουν αλλάξει πολλά στην οικογενειακή διατροφή. Πολές φορές επιλέγουμε τροφές με γνώμωνα την οικονομία ή την καλύτερη προσφορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιλέγουμε και την ποιοτικότερη τροφή
Συγγραφέας: ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 18-12-2018
Συγγραφέας: ΜΑΝΘΑΚΗ ΧΡΥΣΑ | Κατηγορία Διατροφή | , στις 16-12-2018
Ποιες τροφές πρέπει να τρώω και ποιές να αποφεύγω;», «Πόσα γεύματα πρέπει να κάνω την ημέρα;», «Παχαίνει το αλάτι;», «Γιατί πρέπει να καταναλώνω φυτικές ίνες;», «Θα πρέπει να αποφεύγω εντελώς το λίπος;»
Τα ερωτήματα για κάποιον «αρχάριο» της διατροφής είναι δεκάδες και οι απαντήσεις τις περισσότερες φορές εμπεριέχουν αρκετά «εξαρτάται»: από τον τρόπο ζωής, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, τα παθολογικά προβλήματα κτλ.
Συγγραφέας: ΜΑΝΘΑΚΗ ΧΡΥΣΑ | Κατηγορία Γεωπονία | , στις 15-12-2018
Ποια ήμερα δέντρα κεντρώνονται με άλλα στην φλούδα και στο ξύλο τους
Η συκιά κεντρώνεται στη μουριά και στο πλάτανο
Η μηλιά κεντρώνεται στη κυδωνιά και γίνονται τα μήλα πολύ καλά, είναι εκείνα που λένε στην Αθήνα μελίμηλα. Κεντρώνεται και στη δαμασκηνιά
Η δαμασκηνιά στην αχλαδιά και τον πλάτανο, στον οποίο ομοίως γίνονται τα μήλα κόκκινα
Η καρυδιά και η λεπτοκαρυδιά κεντρώνονται στην κουμαριά και η τριανταφυλλιά στην ιτιά
Η ροδακινιά στην φλούδα της δαμασκηνιάς και της αμυγδαλιάς, η δαμασκηνιά στην μηλιά και κυδωνιά και η κερασιά στην κουκορεβυθιά
Η ροδακινιά που κάνει τα κλειστά ροδάκινα στην κερασιά, η κιτριά σε άλλη κιτριά και σε μηλιά και κάνει κιτρόμηλα και σε μουριά και κάνει τα κίτρα κόκκινα και σε ροδιά
Η κυδωνιά και αγριοσυκιά κάθε δέντρο δέχονται και κέντρωνε σε αυτές ότι δέντρο θέλεις και γίνεται. Η μοσχοαχλαδιά κεντρώνετα
ΦΡΟΥΤΑ
0
Συγγραφέας: ΜΑΝΘΑΚΗ ΧΡΥΣΑ | Κατηγορία Μαθήματα | , στις 04-12-2018
Όλα τα φρούτα αποτελούν θαυμάσιες πηγές θρεπτικών συστατικών, καθώς είναι πλούσια σεβιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Σχεδόν όλα αποτελούν σπουδαία πηγή φυτικών ινών, οι οποίες προστατεύουν από τη δυσκοιλιότητα και παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, ρυθμίζοντας παράλληλα το αίσθημα της πείνας. Τα φρούτα ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ πολλές μελέτες τα έχουν συσχετίσει με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και την προστασία, μεταξύ άλλων, από καρδιοπάθεια, υπέρταση, εγκεφαλικά και καρκίνο.
Συγγραφέας: ΜΑΝΘΑΚΗ ΧΡΥΣΑ | Κατηγορία Διατροφή | , στις 04-12-2018
Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!
Συγγραφέας: ΜΑΝΘΑΚΗ ΧΡΥΣΑ | Κατηγορία 'Ασκηση | , στις 04-12-2018
Για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων, πρέπει να χρησιμοποιούνται σπόροι και αγενές πολλαπλασιαστικό υλικό που έχει παραχθεί με φυσικές μεθόδους και εφαρμόζοντας τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, στο μητρικό φυτό στην περίπτωση των σπόρων, και στο γονικό φυτό στην περίπτωση του αγενούς πολλαπλασιαστικού υλικού, επί μια γενεά (για ετήσιες καλλιέργειες) ή επί δύο καλλιεργητικές περιόδους (προκειμένου για πολυετείς καλλιέργειες).
Επιπλέον της καλλιέργειας της γης με σκοπό την παραγωγή προϊόντων, η συλλογή αυτοφυών φυτών που φύονται φυσιολογικά σε φυσικούς χώρους, δάση και γεωργικές εκτάσεις και τμημάτων των φυτών, θεωρείται βιολογική μέθοδος υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- για μια τριετία πριν τη συλλογή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στις εκτάσεις αυτές, προϊόντα άλλα πλην εκείνων που επιτρέπονται από τη νομοθεσία για τη βιολογική παραγωγή και
- η συλλογή δεν θίγει τη σταθερότητα του φυσικού ενδιαιτήματος ή τη διατήρηση των ειδών στην περιοχή συλλογής.
Όσον αφορά την καλλιέργεια μανιταριών, είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί ως προς τον βιολογικό τρόπο παραγωγής εφόσον χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα υποστρώματα βάσει της νομοθεσίας για τη βιολογική γεωργία, ενώ οι εισροές είναι και αυτές προϊόντα που επιτρέπονται.
Απαγορεύεται
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ΓΤΟ και προϊόντων παραγόμενα από ή με ΓΤΟ ως φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λιπάσματα, βελτιωτικά εδάφους, σπόροι, αγενές φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό και μικροοργανισμοί.
Τα προϊόντα που παράγονται από την καλλιέργεια της γης μπορούν να πιστοποιηθούν ως βιολογικά μετά την εφαρμογή των κανόνων της βιολογικής γεωργίας για μια περίοδο 24 μηνών πριν τη σπορά τους για τις ετήσιες καλλιέργειες ή 36 μηνών πριν τη συγκομιδή όταν πρόκειται για πολυετείς καλλιέργειες.