Ιστοανακαλύψεις v2.0

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο για την διδασκαλία των ΤΠΕ στο δημοτικό

Αρχική » ΤΠΕ – Ε’ τάξη – Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Email)

ΤΠΕ – Ε’ τάξη – Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Email)

Picture Mέσα από αυτό το μάθημα το οποίο απευθύνεται στους μαθητές/τριες της Ε’ τάξης μπορείτε να διδαχθείτε το τι είναι Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο και πώς λειτουργεί τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά στην Ε΄Τάξη του Δημοτικού. Για αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε το φυλλάδιο του μαθήματος καθώς και 2 δραστηριότητες (διαδραστικά βίντεο) από το Φωτόδεντρο του Ψηφιακού σχολείου. Κατεβάστε και διαβάστε προσεκτικά το φυλλάδιο και δείτε τα βίντεο.Σύνδεσμος για το Φυλλάδιο του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Email):

https://blogs.sch.gr/7dimstav/files/2020/03/Ηλεκτρονικό-Ταχυδρομείο-E-Τάξη.pdf

Σύνδεσμοι για τις δραστηριότητες (διαδραστικά βίντεο) του Φωτόδεντρού

α) Αποστολή Ηλεκτρονικού Μηνύματος (email)
http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/671

β) Πώς λειτουργεί το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/1481

γ) Βασικές υπηρεσίες Διαδικτύου

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/993

δ)Κατηγορίες Ιών και Ηλεκτρονικό Tαχυδρομείο (email)

http://photodentro.edu.gr/v/item/video/8522/388

Εξάσκηση μέσα στο Εργαστήριο Πληροφορικής: Επίσης μετά την εκμάθηση του Φυλλάδιου οι μαθητές/τριες θα δημιουργήσουν με την άδεια των γονέων τους δικά τους email κατά ομάδες ή μόνοι τους στην ιστοσελίδα  www.edmodo.com και θα αποστέλλουν μηνύματα μεταξύ τους, θα τα διαβάζουν, θα επισυνάπτουν συνημμένα αρχεία, θα διαγράφουν, θα οργανώνουν σε φακέλους τα μηνύματα τους. Το περιβάλλον του Edmodo είναι ιδανικό για δημιουργία μαθητικών email γιατί αφήνει τον εκπαιδευτικό να φτιάξει κλειστές και ασφαλείς εικονικές τάξεις όπου θα εγγραφούν οι μαθητές/τριες όπου και θα επικοινωνούν μόνο μεταξύ τους.

Για τυχόν ερωτήσεις και απορίες στείλτε μου μήνυμα στο wonderer100@gmail.com ή αφήστε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του μαθήματος.

Μην ξεχάσετε να κάνετε και το quiz με τις ερωτήσεις κατανόησης που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6J4aNUIXxUC2eIPpj8jCkcCTrkPPsdhzeuRaq2Jdu72XcxQ/viewformhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmDmEjT3IMrAO-op_MJGAHr8SAq_bEU_BSIrGq2Ua8IDmkBw/viewform

Για το quiz θα χρειαστεί να συμπληρώσετε την Ημερομηνία, το Σχολείο σας, το Τμήμα καθώς και το Ονοματεπώνυμο σας. Η απαντήσεις θα διορθωθούν αυτόματα και θα γνωρίζετε πόσο καλά τα πήγατε, βλέποντας και τυχόν λάθη σας.

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση