Ιστοανακαλύψεις v2.0

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο για την διδασκαλία των ΤΠΕ στο δημοτικό

Αρχική » ΤΠΕ – Α’ – Β’ τάξεις – Μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό – Runaway Robot

ΤΠΕ – Α’ – Β’ τάξεις – Μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό – Runaway Robot

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

μέσα από τη χρήση του προγραμματιστικού παιχνιδιού Runaway Robot   στην Α’ και Β’ Τάξη του δημοτικού οι μαθητές μπορούν να έρθουν σε επαφή με την έννοια του προγραμματισμού και κυρίως διαισθητικά να προσπαθήσουν να δώσουν εντολές στο robot που ελέγχουν ώστε να το προχωρήσουν και να το βγάλουν μέσα από τον λαβύρινθο στον οποίο είναι. Με το συγκεκριμένο παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της Δομής ακολουθίας και της επανάληψης. Η δυσκολία των επιπέδων του παιχνιδιού είναι προοδευτική.

Και στις δύο τάξεις μπορούμε να δείξουμε στην αρχή την χρήση των παιχνιδιών στους μαθητές/τριες και να τους εξηγήσουμε τι πρέπει να κάνουν. Επίσης για να γίνει καλύτερα κατανοητό τι είναι προγραμματισμός, πρόγραμμα (μία λίστα με εντολές προς τον υπολογιστή για να κάνει μία εργασία), και τη δομή ακολουθίας (με απλά λόγια είναι μία λίστα με εντολές που ο Η/Υ τις εκτελεί με την σειρά την μία μετά την άλλη) μπορούμε να δώσουμε παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και να ζητήσουμε από τους μαθητές/τριες να αναφέρουν τα δικά τους αν μπορούν.

Χρειάζεται να έχετε το adobe flash εγκατεστημένο στον Η/Υ σας. Προτεινόμενος φυλλομετρητης για να ανοιξετε τη σελίδα του παιχνιδιού είναι ο Google Chrome ή ο Opera.

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση