Ιστοανακαλύψεις v2.0

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο για την διδασκαλία των ΤΠΕ στο δημοτικό

Αρχική » ΤΠΕ – Για όλες τις τάξεις – Ζωγραφίζω με το Tux Paint

ΤΠΕ – Για όλες τις τάξεις – Ζωγραφίζω με το Tux Paint

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Σ’ αυτή τη δραστηριότητα θα χρειαστεί να εγκατασταθεί το πρόγραμμα ζωγραφικής Tux Paint και να δοκιμάσει το κάθε παιδί τα χαρακτηριστικά του. Θα χρειαστεί η βοήθεια ενός γονέα για την εγκατάσταση και τον ορισμό του φακέλου αποθήκευσης των ζωγραφιών των παιδιών.

Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 (για παράδειγμα, παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού). Συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή, διασκεδαστικά εφέ ήχου, και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων η οποία καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα.

Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους. (Δείτε την πλήρη λίστα με χαρακτηριστικά.)

Προκειμένου να κάνετε χρήση της εφαρμογής πρέπει να ακολουθήσετε το σύνδεσμο Tux Paint Download, για να κατεβάσετε την έκδοση για το λειτουργικό σύστημα Windows (Windows 7, Windows 8, Windows 10) και εν συνεχεία να το εγκαταστήσετε και να το εκτελέσετε τοπικά στον Η/Υ σας

Επίσης για να κατεβάσετε τις σφραγίδες που συνοδεύουν το πρόγραμμα (συλλογή εικόνων που δίνουν περισσότερες δυνατότητες στο πρόγραμμα) πατήστε εδώ

Δείτε παρακάτω μερικά βοηθητικά βίντεο για την λήψη εγκατάσταση και την παρουσίαση χαρακτηριστικών και εργαλείων ζωγραφικής του Tux Paint:

 

Tux Paint: Λήψη και εγκατάσταση

 Ένα βίντεο από την καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ86 Ελένη Τσιαμούρτα

Tux Paint: Μερικά χαρακτηριστικά του

Ένα βίντεο από τον καθηγητή Πληροφορικής ΠΕ86 Αριστείδη Πατεράκη.

Tux Paint: Παρουσίαση των εργαλείων ζωγραφικής του

Ένα βίντεο από το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πρόγραμμα Tuxpaint επειδή ο φάκελος στον οποίο αποθηκεύονται οι ζωγραφιές είναι κρυφός, για να μπορείτε να τις βρείτε να κάνετε το εξής. Μαρκάρετε την παρακάτω διεύθυνση και αντιγράψτε την στην Γραμμή Διεύθυνσης του παραθύρου «Ο Υπολογιστής μου». Προσέξτε να αλλάξετε τη λέξη «username» και στη θέση της να γράψετε το όνομα χρήστη του υπολογιστή σας π.χ. george ή user .
C:\Users\*Username*\AppData\Roaming\TuxPaint\saved
Όπως φαίνεται στην εικόνα:

Μερικά από τα βασικά εργαλεία του Tux Paint τα οποία πρέπει να δοκιμάσετε φαίνονται παρακάτω:

Προτεινόμενο θέμα για ζωγραφιά είναι ο δικός σας υπολογιστής. Αν θέλετε ζωγραφίστε και κάτι άλλο. Μπορείτε να στείλετε τις ζωγραφιές σας με μήνυμα στο eclass ή στο email μου: wonderer100@gmail.com.

Καλή επιτυχία!

 

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση