Ιστοανακαλύψεις v2.0

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο για την διδασκαλία των ΤΠΕ στο δημοτικό

Αρχική » ΤΠΕ – Για όλες τις τάξεις – Δραστηριότητα η Ώρα του Κώδικα

ΤΠΕ – Για όλες τις τάξεις – Δραστηριότητα η Ώρα του Κώδικα

Παίζουμε και προγραμματίζουμε

Στις Δραστηριότητες της ώρας του κώδικα μπορείτε να παίξετε και να μάθετε να προγραμματίζετε. Πατήστε εδώ για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και επιλέξτε το παιχνίδι μέσα από το οποίο θα προγραμματίσετε. Πατάτε Έναρξη και έχετε μπροστά σας μία ώρα διασκέδασης και μάθησης.
Όσοι δοκιμάσετε τη Δραστηριότητα μπορείτε να αφήσετε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση ή να στείλετε email στο wonderer100@gmail.com για να μου πείτε πως τα πήγατε.

Ενημερωτικά για τους γονείς:

Τι είναι το Hour of Code;
Η Ώρα του Κώδικα ξεκίνησε ως εισαγωγή μιας ώρας μαθήματος στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει την έννοια του προγραμματισμού (κώδικα), να δείξει ότι ο καθένας μπορεί να μάθει τα βασικά και να διευρύνει τη συμμετοχή στον τομέα της πληροφορικής. Από τότε έχει γίνει μια παγκόσμια προσπάθεια να τιμήσει την επιστήμη των υπολογιστών, ξεκινώντας με δραστηριότητες κωδικοποίησης μιας ώρας, αλλά και επεκτείνοντας όλες τις προσπάθειες της κοινότητας υπολογιστών. Ρίξτε μια ματιά στα έτοιμα μαθήματα/ δραστηριότητες (tutorials and activities). Αυτή η βασική εκστρατεία υποστηρίζεται από περισσότερους από 400 συνεργάτες (400 partners) και 200.000 εκπαιδευτικούς παγκοσμίως.

Πότε είναι η Ώρα του Κώδικα;

Η ώρα του κώδικα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εκπαίδευσης Επιστημών Υπολογιστών (Computer Science Education Week). Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης Επιστημών Πληροφορικής 2019 θα είναι 9-15 Δεκεμβρίου, αλλά μπορείτε να διοργανώστε μια Ώρα Κώδικα όλο το χρόνο. Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης Επιστημών Πληροφορικής διοργανώνεται ετησίως σε αναγνώριση των γενεθλίων του πρωτοπόρου της επιστήμης υπολογιστών Admiral Grace Murray Hopper (9 Δεκεμβρίου 1906).

Γιατί επιστήμη των υπολογιστών;

Κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών. Η Ώρα του Κώδικα βοηθά να καλλιεργηθούν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, η λογική και η δημιουργικότητα. Ξεκινώντας νωρίς, οι μαθητές θα έχουν ένα θεμέλιο για επιτυχία σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα. Δείτε περισσότερα στατιστικά στο here.

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση