Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα βιβλίο, με πολλά στοιχεία παραμυθιού, γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Μας ταξιδεύει σε τόπους φανταστικούς και εξυμνεί τη ζωή, την αγάπη, τη φιλία.

Ο Σαιντ-Εξυπερύ έγραψε το 1943, στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πoλέμου, τον Μικρό Πρίγκιπα. Το βιβλίο είναι ένα συμβολικό παραμύθι με ποιητική γραφή και αυτοβιογραφικά στοιχεία από τις εμπειρίες του πιλότου συγγραφέα του. (Απόσπασμα από τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνιας Β΄ Γυμνασίου.)

Ένας πιλότος προσγειώνεται στην έρημο Σαχάρα εξαιτίας μιας βλάβης του αεροπλάνου του. Εκεί συναντά τον μικρό πρίγκιπα, ένα παιδί από έναν άγνωστο πλανήτη μικρό όσο ένα σπίτι. Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει εδώ κι ένα χρόνο και επισκέπτεται καινούριους πλανήτες για να τους γνωρίσει. Είναι ευαίσθητος και δεν καταλαβαίνει πολλά πράγματα για τους ανθρώπους, όπως την επιπολαιότητα, τη δίψα για χρήματα και εξουσία, τη μοναξιά… (Απόσπασμα από το κείμενο Οι μεγάλοι είναι πολύ περίεργοι” Ανθολόγιο Β’ δημοτικού.)

Οι διακοπές του Πάσχα είναι μια περίοδος που όλοι έχουμε ελεύθερο χρόνο. Μπορούμε λοιπόν να διαβάσουμε τον Μικρό Πρίγκιπα.
Κάποιοι ίσως έχουν το βιβλίο στη βιβλιοθήκη τους. Οι υπόλοιποι μπορείτε να το “κατεβάσετε” δωρεάν σε μορφή
pdf από την “Ανοικτή Βιβλιοθήκη”, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.openbook.gr/o-mikros-prigkipas/ .

Επίσης μπορείτε να ακούσετε το παραμύθι (audio book) στον σύνδεσμο:https://www.openbook.gr/o-mikros-prigkipas-audio-book/.

Όποιος θέλει μπορεί να αναζητήσει τη σειρά κινουμένων σχεδίων: Μικρός Πρίγκηπας Little Prince Antoine de Saint Exupery.

Επίσης, δείτε μία παρουσίαση από το “ Ίδρυμα Ευγενίδου”. Η σύνθεση είναι από εικόνες της παράστασης «Ο Μικρός Πρίγκιπας 1» στο ρυθμό του τραγουδιού «Ο Μικρός Πρίγκιπας» σε ερμηνεία και μουσική του Μάριου Φραγκούλη. Μικρός Πρίγκιπας.