Εκδρομή στο Πάρκο Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”

Bus-Clipart3Σημαντικό κομμάτι της σχολικής ζωής είναι οι εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές που διοργανώνει κάθε σχολείο. Φέτος, στις 29/9/15, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με μια εκδρομή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον για να συνδέσουμε την εμπειρία μας με την ενότητα της Γλώσσας “Ο φίλος μας το δάσος”.

Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε είχε τίτλο: “Τα Πουλιά στην Πόλη” και μας το πρόσφεραν οι εθελοντές της Ορνιθολογικής εταιρείας. Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

pizap.com14470261166871

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης παρακολούθησαν μια ενημέρωση από την υπεύθυνη της Ορνιθολογικής εταιρείας και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες. H κάθε ομάδα πήρε τα φύλλα εργασίας της και ξεκίνησαν την περιήγηση στο Πάρκο με κατεύθυνση προς τη λίμνη. Σκοπός ήταν να γνωρίσουν τα πουλιά που αυτή την εποχή βρίσκουν καταφύγιο στη λίμνη και στις υπόλοιπες περιοχές του πάρκου, και να μετρήσουν αν το νερό της λίμνης είχε κατάλληλο pH ώστε να  επιτρέπει στα πουλιά και στους άλλους υδρόβιους οργανισμούς να ζουν και να τρέφονται εκεί.

Οι μαθητές είδαν κυρίως πάπιες, χήνες κύκνους, φαλαρίδες και 20150929_113125νερόκοτες να κολυμπούν στη λίμνη αλλά και το μεγάλο και σπάνιο σταχτοτσικνιά που εκείνη την ώρα πέταγε πάνω απο τη λίμνη και βούτηξε για να βρει τροφή. Επίσης, είδαν παπαγάλους να πετούν ανάμεσα στα δέντρα του Πάρκου, καρακάξες, τις ξύλινες φωλιές που είχαν κρεμάσει οι εθελοντές της Ορνιθολογικής εταιρείας πάνω στα δέντρα α20150929_112054λλά και τη φωλιά για τις νυχτερίδες.

Η παρατήρηση της λίμνης έδειξε ότι η μόλυνση των υδάτων έχει ευνοήσει τον ευτροφισμό, ενώ η μέτρηση του pH έδειξε ότι είναι στα ανώτερα ανεκτά όρια.

Οι μαθητές κατά γενική ομολογία πέρασαν ευχάριστα, ενώ οι περισσότεροι είπαν ότι ήταν η καλύτερη εκδρομή που έχουν παέι μέχρι σήμερα!!!!

Μη βιάζεστε παιδιά έχουμε ακόμα πολλές και καταπληκτικές εκδρομές να πάμε!!!

Στο τέλος του χρόνου θα τις αξιολογήσουμε συνολικά 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *