Μαγειρεύοντας με τα παιδιά

Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο παρέα με τα παιδιά μας είναι να τα πάρουμε μαζί μας στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε παρέα! Τα οφέλη μιας τέτοιας ενασχόλησης πολλά. Τα παιδιά δημιουργούν, καταπιάνονται με αγαπημένα υλικά (σε ποιο παιδί δεν αρέσει να ζουλάει στα χέρια του ένα μαλακό ζυμάρι…), εξασκούν την λεπτή τους κινητικότητα, προάγουν τη φαντασία τους, νιώθουν σημαντικά. Η εμπλοκή των παιδιών μας στη διαδικασία παρασκευής του φαγητού βοηθάει τα επιλεκτικά παιδιά να δοκιμάζουν πιο εύκολα νέες γεύσεις. Μη διστάζετε, λοιπόν, βάλτε τα παιδιά σας στην κουζίνα, δημιουργήστε και διασκεδάστε!

Παρακάτω σας προτείνω μια συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για να φτιάξτε παρέα με τα παιδιά

Κουλουράκια κανέλας

Υλικά

400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

30γρ. χαρουπάλευρο

100γρ. χυμό πορτοκάλι

2 αβγά

60γρ. ζάχαρη καρύδας

1κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2κουτ.γλ. σόδα μαγειρική

60γρ. βούτυρο

60γρ. ελαιόλαδο

1κουτ.σ. κανέλα

1/2κουτ.γλ. γαρύφαλλο

σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπάτ. Ακουμπάμε σε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει σουσάμι. Το σουσάμι θα κολλήσει στην επιφάνεια του μπισκότου μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC  για 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία