Αρχείο για "Μάρτιος, 2013"

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο – Πήλιο

Η περιβαλλοντική και πολιτιστική ομάδα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκε την περιοχή του Πηλίου, το τριήμερο από 14/03 έως 16/03. Οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν στην Πορταριά, Μακρινίτσα, Βόλο, Μηλιές, Βιζίτσα, Ανάβρα και λίμνη Κάρλα. Ένα καταπληκτικό οδοιπορικό, που μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές.

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Επιδαύρια γη

Η περιβαλλοντική ομάδα της Γ΄ τάξης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ελιά μου ασημοπράσινη, θαλασσοκυματούσα…» την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε την Ελαιουργία ΜΕΛΑΣ στο Λυγουριό της Αργολίδος, το μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Ναύπλιο. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν από την κα Μελά στην Ελαιουργία, είδαν από κοντά τους ελαιώνες, τα στάδια επεξεργασία του ελαιόκαρπου και παραγωγής του ελαιόλαδου. Γευτήκαμε το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο της ελαιουργίας και γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις κατευθυνθήκαμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Πραγματικό κόσμημα, οργανωμένο με πλήθος εκπληκτικών εκθεμάτων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν, ταξίδεψαν στο χρόνο μέσα από τα παλαιοντολογικά εκθέματα και τις πληρέστατες ενημερωτικές επιγραφές. Σημαντικά επίσης ήταν και τα ορυκτολογικά εκθέματα, μερικά από την περιοχή της Λαυρεωτικής γης.
Η επίσκεψή μας στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο μας θύμισε ότι πραγματικά βρισκόμαστε σε έναν ευλογημένο τόπο που μέσα στους αιώνες φωτίζει και καθορίζει την πορεία και την ύπαρξή μας. Φτάσαμε στο υπέροχο Ναύπλιο για φαγητό και ξεκούραση. Η επίσκεψή μας αποτέλεσε μια υπέροχη εμπειρία, με όμορφες στιγμές και μια διαφορετική ματιά στο χώρο και στον χρόνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση