Περί Πληροφορικής

Σχετικά με την Πληροφορική στο Γυμνάσιο

3D Printing

Φεβ 20188

Η ανάγκη για εύκολη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων, με την χρήση εύκολων στην επεξεργασία υλικών, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία των τρισδιάστατων εκτυπωτών. Αυτού τους είδους οι εκτυπωτές χρησιμοποιούν διάφορες διαστρωματικές τεχνικές ώστε να κατασκευάσουν πλήρως λειτουργικά αντικείμενα τριών διαστάσεων. πώς λειτουργεί η τρισδιάστατη εκτύπωση και ποιες οι εφαρμογές της.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές,  δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με την τυπογραφία. Ουσιαστικά πρόκειται για συσκευές παραγωγής αντικειμένων τριών διαστάσεων. Αν ο εκτυπωτής δύο διαστάσεων είναι απόγονος του τυπογραφείου, ο τρισδιάστατος εκτυπωτής είναι μια μικρογραφία αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής.

Δεν χρειάζεται καν κάποιο σχεδιαστικό ταλέντο ή ικανότητα. Ήδη θα βρούμε στο Internet δωρεάν και πληρωμένα σχέδια CAD για μια πληθώρα αντικειμένων, από απλά διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα, μέχρι περίπλοκες συσκευές σε συναρμολογούμενα κομμάτια.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούν ως πρώτες ύλες κυρίως κεραμικά, πολυμερή πλαστικά, και σε κάποιες πολύ ειδικευμένες περιπτώσεις μέταλλα ή γυαλί για να δημιουργήσουν το τελικό αντικείμενο.

Η βασική τεχνική για την τρισδιάστατη εκτύπωση είναι αυτή της δημιουργίας συνεχόμενων οριζόντιων στρωμάτων, με αποτέλεσμα την κατασκευή του τελικού αντικειμένου. Παρ’ όλο που υπάρχουν αρκετές μέθοδοι οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν, όλες τους αποτελούν παραλλαγές της τεχνικής των στρωμάτων.
Ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής κατασκευάστηκε το 1984 από τον Charles Hull, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρία 3D Systems.

Το 2005, ο Dr. Andrian Bowyer σχεδίασε και κατασκεύασε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή

Το 2008, δημιουργήθηκε το πρώτο προσθετικό πόδι με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Τι είναι τρισδιάστατη εκτύπωση και ποιες οι εφαρμογές της στις σύγρχονες τεχνολογικές εξελίξεις 3D Printing τρισδιάστατοι εκτυπωτές 4

Αφήστε μια απάντηση

Σαν σήμερα

  1. 20/09/490 π.χ: Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα.
    Οι Πέρσες, υπό τον Δάτη και τον Αρταφέρνη έχουν 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο Καλλίμαχος. Η ακριβής ημερομηνία αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η μάχη διεξήχθη στις 13 ή 14 Αυγούστου.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων