Καλώς Ήρθατε!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο…Έναν χώρο θετικών ειδήσεων, ανθρώπων με όραμα, αισιοδοξία και συμβουλές για μια καλύτερη ζωή.

Είμαι νηπιαγωγός και εργάζομαι στη δημόσια προσχολική εκπαίδευση από το 2007.

Σίγουρα τα προπτυχιακά μαθήματα δε με προετοίμασαν ακριβώς για αυτό που επέλεξα να ακολουθήσω. Τόσο η τάξη όσο και οι διοικητικές απαιτήσεις ενός σχολικού συστήματος απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς που θα φέρουν εποικοδομητικά και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα.

Τα τελευταία χρόνια, στην πρώτη ομαδική συνάντηση με τους γονείς στο σχολείο, αναφέρομαι στο πόσο σημαντικό είναι ένα παιδί να είναι αυτόνομο, να γνωρίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο του, ότι είναι ικανό και φυσικά να είναι ευτυχισμένο και χαρούμενο. Προσωπικά, πιστεύω βαθιά πως η χαρούμενη παιδική ηλικία αποτελεί το σημείο εκείνο που, υποσυνείδητα ίσως, ανακαλούμε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Είναι οι γερές βάσεις πάνω στις οποίες ταλαντευόμαστε σε όλη μας τα ζωή και μας βοηθάνε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε εμπόδιο που συναντάμε.

Περνώντας τα χρόνια, κατέληξα στο συμπέρασμα πως η πηγή για τη διαχείριση μιας κατάστασης, όχι μόνο στο σχολείο αλλά σε κάθε έκφανση της ζωής μας,  είναι η θετική σκέψη και η καλή διάθεση. Γι’ αυτό και λένε πως σημασία δεν έχει ΤΙ αντιμετωπίζεις αλλά ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ το αντιμετωπίζεις.

Το ιστολόγιο αυτό θα είναι ένας χώρος θετικότητας, αισιοδοξίας και έμπνευσης! Θα προτείνονται ομιλίες, άρθρα, μουσική και αποσπάσματα από βιβλία που ελπίζω να φανούν χρήσιμα σε όλους. Και κάπως έτσι ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να κάνουμε αυτόν τον κόσμο φωτεινότερο, ομορφότερο και πιο χαμογελαστό.

Καλό ταξίδι λοιπόν…!

Σας ευχαριστώ!

Ντόρα

 

 

1 άποψη για το “Καλώς Ήρθατε!

  1. Γεια σας, αυτό είναι ένα σχόλιο.
    Για να ξεκινήσετε με την έγκριση, επεξεργασία και διαγραφή σχολίων, παρακαλώ επισκεφθείτε την οθόνη Σχόλια στον Πίνακα Ελέγχου.
    Τα άβαταρ των σχολιαστών προέρχονται από το Gravatar.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς