Παρουσίαση δικαιωμάτων παιδιών από μαθητές νηπιαγωγείου

Μια που το webex δεν μας έκανε την χάρη σήμερα να επιτρέψει στην Ελένη και τον Στέλιο να παρουσιάσουν τα δικαιώματα των παιδιών όπως είχαμε προγραμματίσει, τα παιδιά μας τα ζωγράφισαν και μας τα έστειλαν.

Η Ελένη ανέλαβε να μας παρουσιάσει το δικαίωμα των παιδιών να πηγαίνουν στο σχολείο

κι ο Στέλιος το δικαίωμα των παιδιών να έχουν οικογένεια

 

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υπουργού ΠαιδείαςΑπό τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.”

Τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν εξ αποστάσεως με τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

– Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Το πρόγραμμα που αναφέρεται στο ΦΕΚ B’ 5044/14-11-2020 είναι το παρακάτω:

Οι διδακτικές ώρες διαρκούν 30΄και μεσολαβεί 20΄ διάλειμμα.

Αναμένοντας την σχετική εγκύκλιο, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 2:10 το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα για να δούμε τυχόν προβλήματα σε συνδέσεις, ήχο κλπ.

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης WEBEX θα χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί με SMS και email.

Από σταθερό υπολογιστή ή λάπτοπ δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό αλλά αν χρησιμοποιήσετε κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ θα ζητηθεί από την συσκευή να εγκατασταθεί το πρόγραμμα για να “τρέξει”.

Μην ανησυχείτε! Δεν είναι δύσκολο! Απλά ακολουθήστε τα βήματα που προτείνει το πρόγραμμα.