Μένοντας στο κλίμα, και αφού μας άνοιξε η όρεξη με το σφουγγάτο, παρακάτω θα βρείτε μια ακόμα παραδοσιακή συνταγή γλυκού
αυτή τη φορά. Τα περίφημα αμυγδαλωτά.
Yλικά
- 3 φλιτζάνια αμύγδαλο τριμμένο σαν πούδρα
- 4-5 πικραμύγδαλα σε σκόνη
- ½ κιλό ζάχαρη άχνη
- 1 ασπράδι αβγού σε σφιχτή μαρέγκα
- 1 κρόκο αβγού ελαφρά χτυπημένο
Eκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Aνακατεύουμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα με την άχνη και τον κρόκο του αβγού. Zυμώνουμε. Aν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά ώστε να πλάθεται η ζύμη. Πλάθουμε σε σχήμα μικρών αχλαδιών, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Προσέχουμε να μη ροδίσουν, απλώς να στεγνώσουν με τη θερμοκρασία του φούρνου.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!