Εδώ και μέρες ο καλός γείτονας – υπάρχουν πάντα τέτοιοι- λειτουργεί το καλοριφέρ του και μας καπνίζει σα τσιμινιέρα πλοίου. Εχουμε γεμίζει μαύρα σωματίδια παντού αλλά εκείνος απτόητος. Δεν του περισσεύουν προφανώς γιατί έχει κι ένα Χάμερ να συντηρήσει. Και φυσικά δεν σηκώνει και πολλές κουβέντες.

Λοιπόν τι μένει στον ευσυνείδητο πολίτη, η καταγγελία. Κι εκεί αρχίζουν τα ωραία. Υπεύθυνη υπηρεσία έμαθα από το δικό μου συντηρητή είναι το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Ωραίος τίτλος. Ανανέωσε και το δικτυακό του τόπο πρόσφατα. Αλλά ένα οργανόγραμμα με τις υπηρεσίες του δεν έβαλε.

Χτες που πήρα τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου το σήκωσε ο θυρωρός και μου απολογήθηκε ότι δεν ξέρει ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη γιατί υπάρχει στάση εργασίας.

Σήμερα που δεν έχει στάση εργασίας δεν απαντάει ούτε ο θυρωρός. Σημερα έχει ψώνια φαίνεται.

Αφού βρήκα από το τηλέφωνο πλέον κάποιο τηλέφωνο της υπηρεσίας επιθεωρητών περιβάλλοντος άρχισε το γνωστό γαιτανάκι, να μιλήσετε με την κα Κοτίνη με τον κ. Μάμαλη αλλά οι εν λόγω είναι μάλλον κι αυτοί στα ψώνια μαζί με το θυρωρό.

Να μην σας τα πολυλογώ δεν βρέθηκε αρμόδιος.

Οπότε αν ζορίζεστε με τη συντήρηση της κεντρικής σας θέρμανσης, δεν υπάρχει λόγος. Ξεχάστε την – δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός. Μπορείτε να ντουμανιάζετε τους γείτονες σας άφοβα.

Ωραίοι οι νέοι τίτλοι στα υπουργεία αλλά φαίνεται πλέον πως μόνο οι τίτλοι μας μείνανε.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων