kiss.jpg

Σκύλος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, για να σώσει το αφεντικό του. Η Αστυνομία στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνας έδωσε χθες στη δημοσιότητα την κασέτα με το τηλεφώνημα του Μπάντι, ηλικίας 18 μηνών, όταν το αφεντικό του υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Η τηλεφωνήτρια μιλάει στον Μπάντι ο οποίος γαβγίζει.

Ο ιδιοκτήτης του εκπαίδευσε τον Μπάντι να σηκώνει το ακουστικό. Καθώς το κρατά με τα δόντια του πατιούνται τα πλήκτρα. Όποτε ένα πλήκτρο μένει πατημένο για περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα, αυτόματα καλείται η Άμεση Δράση.

«Ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει», δήλωσε ο περήφανος ιδιοκτήτης. «Με φροντίζει πολύ καλά». Ο Μπάντι δεν είναι ο πρώτος σκύλος που έχει σώσει το αφεντικό του καλώντας την Αστυνομία.

“Γι’ αυτό όταν έρχεται η ώρα του κυνικού θανάτου, μιας και τα σκυλιά κατά κανόνα ζουν πολύ λιγότερο από τον κάτοχό τους, το πένθος είναι σκληρό, δεν παίρνει παρηγόρια. Ο στενός κύκλος του πενθούντος αναρωτιέται: “Μα τι έχασε; Τη γυναίκα του; Το παιδί του; Τη μάνα του; Ασφαλώς δεν έγινε χήρος, δεν έμεινε ορφανός, του συνέβη όμως κάτι χειρότερο. Έχασε ένα μύχιο στοιχείο του εαυτού του, το οποίο ασυνειδήτως είχε επενδυθεί στη σκυλίσια παρουσία. Αυτή η μυχιότητα δεν ευδοκιμεί με τους ανθρώπους που είναι ανεξάρτητες οντότητες, θέτουν όρια και εγωιστικά σύνορα. Η σκυλοφιλία είναι απόλυτη και σώψυχη ταύτιση, προσωπική ανακάλυψη που ομορφαίνει μέχρι κάλλους τη σιωπηλή αφοσίωση.

Όποιος πενθεί για το νεκρό σκύλο του, πενθεί για την προ-απώλεια του εαυτού του”.

Ο Κωστής Παπαγιώργης στη LIFO

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων