phelps.jpgΧτες στο φέρρυ το μάτι μου έπεσε σε ένα πηχυαίο τίτλο του Guardian. Η δίαιτα του Phelps. 12.000 θερμίδες καταναλώνει καθημερινά ο πολλάκις χρυσός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Μάικλ Φέλπς.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του BBC, τα τρία ημερήσια γεύματα του ταλαντούχου αθλητή απέχουν πολύ από τα υγιεινά πρότυπα και δεν περιέχουν καθόλου φρούτα ή λαχανικά.

Πιο συγκεκριμένα, για όσους ενδιαφέρονται, το πρωινό του 23χρονου Ολυμπιονίκη αποτελείται από: τρία σάντουιτς με τηγανητό αυγό, τυρί, ντομάτα, λάχανο, τηγανητό κρεμμύδι και μαγιονέζα. Ακολουθούν τρία μικρά κέικ με κομμάτια σοκολάτας, μια ομελέτα πέντε αυγών, τρεις φέτες γαλλικού τοστ με ζάχαρη, ένα μπολ με κουάκερ και δύο κούπες καφέ.

Για μεσημεριανό ο Φέλπς τρώει μισό κιλό ζυμαρικά, δύο μεγάλα σάντουιτς με λευκό ψωμί, που περιέχουν ζαμπόν και τυρί, αλλά και μαγιονέζα, τα οποία συνοδεύει με ενεργειακά ποτά.

Το βράδυ ο σπουδαίος κολυμβητής δειπνεί με άλλο μισό κιλό ζυμαρικά, τα οποία συνοδεύει με σάλτσα καρμπονάρα, ενώ ακολουθεί μια μεγάλη πίτσα, συνοδεία πάντοτε ενεργειακών ποτών.

Μα η δική μου δίαιτα είναι το 1/10 της δίαιτας του ολυμπιονίκη και παρατηρώ τα εξής: 1) έχω αποκτήσει ένα αξιοπρόσεκτο σωσίβιο -ενώ γνωρίζω κολύμπι και κυρίως δεν το ζήτησα ποτέ και από κανέναν 2) λαχανιάζω στα 40 μέτρα ελεύθερου. Τι φταίει γιατρέ μου; και δεν είναι αδικία της φύσης αυτό;

Αυτό το ποστ είναι μία δικαιολογία για να ικανοποιήσω το φιλοθεάμον κοινό της Terra με μία ολόσωμη φωτό. Σύντομα και σε πόστερ.

The need for greed

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων