Η Google παρουσίασε σήμερα Δευτέρα μια συλλογή εργαλείων που «επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει προγράμματα για τα κινητά που τρέχουν Android».

Το «App Inventor» (Εφευρέτης Εφαρμογών) απεικονίζει τις επιμέρους λειτουργίες του τηλεφώνου ως χρωματιστά τουβλάκια τα οποία οι χρήστες μπορούν να σέρνουν και να συνδέουν πάνω στην οθόνη του υπολογιστή τους.

Οι μαθητευόμενοι προγραμματιστές μπορούν έτσι να δημιουργούν παζλ και άλλα παιχνίδια ή προγράμματα που αξιοποιούν ταυτόχρονα πολλές επιμέρους δυνατότητες του Android.

Για παράδειγμα, ένας από τους εθελοντές που δοκίμασαν το App Inventor ανέπτυξε μια εφαρμογή που ενημερώνει τους φίλους του για το πού ακριβώς βρίσκεται μέσω της λειτουργίας GPS.

Ακόμα και μαθητές δημοτικού μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τα νέα εργαλεία στις δοκιμές που διεξήγαγε η Google εδώ και ένα χρόνο.

Το App Inventor βασίστηκε στο Open Blocks, ένα σύστημα προγραμματισμού που αναπτύχθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους στο MIT. Το σύστημα περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη κώδικα Java και τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

Η νέα πρόταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των διαθέσιμων εφαρμογών για το Android, το λειτουργικό σύστημα για κινητά που προωθεί η Google με ικανοποιητική επιτυχία στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δικτυακού τόπου AndroLib, ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών για Android θα έχει ξεπεράσει τις 100.000 έως τα τέλη Ιουλίου.
www.tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων