Ομάδα ειδικών συνέταξε μια μελέτη για το πώς θα είναι το περιβάλλον όπου θα ζει, θα εργάζεται και θα κινείται ο άνθρωπος σε 20 χρόνια από σήμερα. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2030 το περιβάλλον στο οποίο θα ζούμε και θα κινούμαστε θα είναι προσαρμοσμένο έτσι ώστε να καλύπτονται άμεσα όλες οι καθημερινές και εργασιακές μας ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα θα φροντίζει να μας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2030 όλα τα οικιακά και εργασιακά μηχανήματα και συστήματα θα επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και θα μεταδίδουν τις πληροφορίες τους σε μια φορητή συσκευή, π.χ., ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης οι χώροι στους οποίους θα ζούμε και θα εργαζόμαστε θα είναι διαφορετικοί. Για παράδειγμα, οι τοίχοι θα μεταβάλλονται σε οθόνες που θα προβάλλουν πληροφορίες ή θα εμφανίζουν οπτικοακουστικό υλικό.

Σε διάφορους χώρους ή και στο αυτοκίνητο θα υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες που θα αντιλαμβάνονται την ψυχική κατάστασή μας και θα δρουν αναλόγως. Αν, για παράδειγμα, το αυτοκίνητο «αντιληφθεί» ότι ο οδηγός βρίσκεται σε ένταση, θα πάρει πρωτοβουλία να ακουστεί από τα ηχεία κάποιο είδος μουσικής που θα τον χαλαρώσει.

Το Βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων