lowcarbon.jpgΠόσο επιβαρύνουμε το περιβάλλον τρώγοντας; Πολύ, αποφαίνονται οι επιστήμονες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως το 1/3 των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως οφείλεται στο φαγητό, τη στιγμή που οι μεταφορές κατέχουν μικρότερο μερίδιο, το 20% της ίδιας «πίτας». Πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2) εκλύει όμως στην ατμόσφαιρα το γάλα με τα δημητριακά, η σαλάτα, το χάμπουργκερ με τις πατάτες, ακόμη και μια μπίρα;

Tο ευρηματικό site «eat low carbon» (www.eatlowcarbon.org) δίνει την ευκαιρία στους «επισκέπτες» να το διαπιστώσουν, προτρέποντάς τους να υπολογίσουν το «ενεργειακό αποτύπωμα» του φαγητού τους και να προσπαθήσουν να το μειώσουν.

Χρειάζεται απλώς να «σύρουν» τα τρόφιμα που καταναλώνουν στη διάρκεια της ημέρας μέσα σε ένα τηγανάκι. Σε λίγα λεπτά θα γνωρίζουν πόσο κακό κάνουν στο περιβάλλον με τις διατροφικές τους επιλογές.

E-tipos

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων