Αφιερωμένη στα άτομα με αυτισμό είναι η Πέμπτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό.

Πάνω από 67 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, παιδιά και ενήλικες, πάσχουν από την ασθένεια ενώ γεγονός αποτελεί επίσης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τη συγκεκριμένη πάθηση.
Ο αυτισμός είναι μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, μια αναπηρία που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους.

Τα αυτιστικά άτομα έχουν πολύ μεγάλη δυσκολία να μάθουν φυσιολογικά πρότυπα λόγου και επικοινωνίας και σωστούς τρόπους να συνδέονται με ανθρώπους, αντικείμενα και γεγονότα ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί τα αίτια αλλά και η θεραπεία του.

Οι μέθοδοι εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται είναι περίπου όμοιοι με αυτούς, που επιστρατεύονται για άτομα, που έχουν υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά που θα διαγνωστούν με αυτισμό φέτος θα είναι περισσότερα από ότι συνολικά τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη, με καρκίνο και με έιτζ.

Εθνος

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων