ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ 2020-2021

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το “Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας”  (Ε’ φάση) για το Σχολικό Έτος 2020-2021.

Η εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» που υλοποιείται στα ΕΠΑ.Λ., βασίζεται στο μοντέλο του «δυϊκού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» (Dual Vocational Education and Training System) όπου ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ σχολείου και επιχείρησης. Το «δυϊκό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» θεωρείται ως το πλέον επιτυχημένο για την αποτελεσματική μετάβαση των μαθητευομένων από το σχολικό περιβάλλον στην εργασία και για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος της μαθητείας είναι εννέα (9) μήνες και η υλοποίησή του βασίζεται σε Προγράμματα Σπουδών (Π.Σ.) Μαθητείας που καταρτίζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και περιλαμβάνει:

Α. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» συνολικής διάρκειας διακοσίων τριών (203) ωρών. Το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες στη σχολική μονάδα.

Β. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες  ή συνολικής διάρκειας  εκατόν πενήντα έξι (156) ημερών.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.