Αρχική » 2020 » Μάρτιος

Αρχείο μηνός Μάρτιος 2020

Ενημέρωση-Επιμόρφωση στους Εκπαιδευτικούς ΠΕ86 Δυτικής Ελλάδας για την Εκπαίδευση από Απόσταση

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/σες εκπαιδευτικοί ΠΕ86 των σχολικών μονάδων της Δυτικής Ελλάδας,

Ελπίζω να είστε όλοι καλά από υγεία αλλά και τον μεγάλο φόρτο εργασίας των ημερών αυτής της δύσκολης για όλους περιόδου.

Σας ενημερώνω ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν εδώ (και με e-mail στα σχολεία και τα υπηρεσιακά σας email στο ΠΣΔ) σύγχρονες επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις για τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (ΠΕ86) της Δυτικής Ελλάδας,  για ενημέρωση -υποστήριξη σε θέματα και διδασκαλία της Πληροφορικής με τη μέθοδο της εκπαίδευσης από απόσταση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ:

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου στο πλαίσιο των καθηκόντων τους σε συνεργασία με τους Δ/ντές των Σχολικών μονάδων των περιοχών ευθύνης τους οργανώνουν από 23/3/2020 κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά προτίμηση απογευματινές ώρες εξ αποστάσεως ενημερωτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για την καλύτερη οργάνωση αυτών των ενημερωτικών – επιμορφωτικών συναντήσεων και την άμεση ενημέρωσή σας, παρακαλώ όλους να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα για τις προτιμήσεις, τις επιμορφωτικές ανάγκες σας, καθώς και την τυχόν πρόθεσή σας για παροχή επιμόρφωσης σε άλλους συναδέλφους σας (ΠΕ86). Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε. Αιτ/νίας, Αχαΐας, Ηλείας)] και στις ομάδες εκπαιδευτικών [α) ΓΕΛ / ΕΠΑΛ, β) Γυμνάσια και γ) Δημοτικά / Ειδικά Σχολεία, που το ζητούν περισσότερο, ανάλογα με τις απαντήσεις στο

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ – ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Παρακαλώ να ενημερώσετε όσους συναδέλφους ΠΕ86 έχετε τακτική επικοινωνία να μπουν και να το συμπληρώσουν εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει. Το πρόγραμμα θα διαμορφώνεται δυναμικά, μόλις απαντήσει εδώ το 50%+1 από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ομάδων ανά Π.Ε.

Προτείνουμε αρχικά να αποκαταστήσετε την επικοινωνία σας με τους μαθητές σας με μια σύντομη επιστολή σας που  θα φθάσει ηλεκτρονικά,  είτε έντυπα (αν είναι δυνατόν στην περίπτωση που δεν υπάρχει email), ή ακόμη και με ένα τηλεφώνημα. Να προετοιμαστείτε για να δίνετε  σύντομες δραστηριότητες στους μαθητές και μαθήτριες με τρόπο ασύγχρονο, συστηματικά κάθε εβδομάδα. Να χρησιμοποιείτε μία σύγχρονη εβδομαδιαία επικοινωνία για α) διευκρινιστικές ερωτήσεις β) για επίλυση αποριών από επαναλήψεις και γ) για τη διατήρηση του συναισθηματικού δεσμού της ομάδας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικού.

Περισσότερα θα πούμε και στη σύγχρονη επικοινωνία μας κατά τις ενημερωτικές – επιμορφωτικές συναντήσεις μας.

 

  • Η επικοινωνία μας μπορεί να πραγματοποιείται καθημερινά, για όποια/όποιον συνάδελφο επιθυμεί στην Αίθουσα Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης μου στο Webex Meeting, αλλά κατόπιν συνεννόησης (λόγω και των καθηκόντων μου ως Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας) με email [papadakis(at)sch.gr]   μέσω   ατομικών ή ομαδικών τηλε-συναντήσεων για την καλύτερη υποστήριξή σας.

 

  • Για την καλύτερη οργάνωση των ενημερωτικών – επιμορφωτικών συναντήσεων και την άμεση ενημέρωσή σας, παρακαλώ όλους να απαντήστε ΕΔΩ (https://bit.ly/2vYbzSt) για τις προτιμήσεις και επιμορφωτικές ανάγκες σας, καθώς και τις δυνατότητές σας για παροχή επιμόρφωσης σε άλλους συναδέλφους σας.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ-ΤΗΛΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί με βάσει τις προτιμήσεις των περισσότερων συναδέλφων όπως θα καταγραφούν στο

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ – ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) Δυτικής Ελλάδας

Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης

Ιστοσεμινάρια για τη Διδασκαλία του Αντικειμενοστρεφή Προγραμματισμού στο Λύκειο

https://blogs.sch.gr/webinarspe1920/2020/03/02/webinar2020003/

 

 

 

 

Διδασκαλία Αντικειμενοστρεφούς Προγραμματισμού στο Λύκειο

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση