« Σκακιστική Οπτική Chess perspective» Εκπαιδευτικός όμιλος Σκάκι

omilos

« Σκακιστική Οπτική Chess perspective» Εκπαιδευτικός όμιλος Σκάκι

       Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που καλλιεργεί τη σκέψη, αυξάνει τη νοημοσύνη, βελτιώνει την συγκέντρωση, βοηθά στην ανάπτυξη και εξάσκηση της μνήμης, συμβάλλει στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του ατόμου και πολλά άλλα.

     Βασικός σκοπός του ομίλου είναι οι μαθητές/τριες να προσεγγίσουν και να μάθουν το σκάκι μέσα από παιγνιώδεις και βιωματικές δραστηριότητες με έναν καινοτόμο, ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Επιπλέον, μέσα από σκακιστικές δραστηριότητες, που εμπλέκουν αντικείμενα όπως η γλώσσα,  οι εικαστικές τέχνες, η παραγωγή λόγου, οι ΤΠΕ, η ιστορία, η γεωγραφία και η φυσική αγωγή, να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν:

Α) δεξιότητες μάθησης 21ου αιώνα, όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η συνεργασία, η δημιουργικότητα, Β) δεξιότητες του  νου, όπως στρατηγική και πλάγια σκέψη, κατασκευές και παιχνίδια, επίλυση προβλήματος, Γ) δεξιότητες της τεχνολογίας. Τέλος να υιοθετήσουν θετικές στάσεις και αγάπη για την ενασχόληση με το σκάκι!!!!!

Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ και της Δ΄ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών Κων. Καραμανλής.

Υπεύθυνη ομίλου Τσελεπή Σοφία ΠΕ70