Σταυρόλεξα από το crosswordlabs.com

Ενσωμάτωση με απλή αντιγραφή επικόλληση του URL του σταυρόλεξου από το https://crosswordlabs.com/

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολιάστε

Καλό Πάσχα

Easter eggs, Poland

«Easter eggs, Poland» από Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Pol διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nd-2.0

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολιάστε

Άνοιξη

n132_w1150

«n132_w1150» από BioDivLibrary διατίθεται με άδεια χρήσης CC pdm-1.0

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολιάστε

Video από Vimeo

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολιάστε

Ενσωμάτωση παρουσίασης από το spark.adobe.com

Για να ενσωματώσετε σε ένα άρθρο/σελίδα σας μια παρουσίαση από το https://spark.adobe.com αρκεί να αντιγράψετε το URL της(δίχως να το κάνετε σύνδεσμο) μέσα σε ένα άρθρο σας.

Μετά την δημοσίευση του άρθρου η παρουσίαση θα εμφανιστεί ενσωματωμένη στο κείμενο σας.

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | 1 σχόλιο

Ενσωμάτωση βιβλίου από το storyjumper

Για να ενσωματώσετε σε ένα άρθρο/σελίδα σας ένα βιβλίο από το https://www.storyjumper.com/ αρκεί να αντιγράψετε το URL του βιβλίου (δίχως να το κάνετε σύνδεσμο) μέσα σε ένα άρθρο σας.

Μετά την δημοσίευση του άρθρου το βιβλίο θα εμφανιστεί ενσωματωμένο στο κείμενο σας.


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Η ιδέα για την υλοποίηση, φυσικά ήρθε από ένα μέλος του ΠΣΔ.

 

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | 1 σχόλιο

H σελήνη

Moon

«Moon» από sjmck διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nc-sa-2.0

Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη, αρχαιοελληνική θεά του δορυφόρου αυτού. Λέγεται επίσης και «Φεγγάρι» στη δημοτική γλώσσα. Είναι το φωτεινότερο σώμα στον ουρανό μετά τον Ήλιο, επειδή είναι και το κοντινότερο στη Γη ουράνιο σώμα. Εξαιτίας αυτής της εγγύτητας, η Σελήνη ασκεί ισχυρή βαρυτική επίδραση στη Γη (παλιρροϊκή αλληλεπίδραση), προκαλώντας φαινόμενα όπως οι παλίρροιες, αλλά και επηρεάζοντας τον άξονα περιστροφής της.

Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι 384.403 χιλιόμετρα (παρατηρείται ότι αυτή η απόσταση αυξάνεται κατά περίπου 0,32[1] εκατοστά το μήνα και αυτό συμβαίνει λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων). Η διάμετρος της σελήνης είναι 3.476 χιλιόμετρα (περίπου το 1/4 της γήινης). Η βαρύτητα στην επιφάνεια της Σελήνης είναι σε ένταση το 1/6 περίπου αυτής της Γης. Περιστρέφεται στον ελαφρώς κεκλιμένο άξονά της σε 27 ημέρες 7 ώρες και 43 λεπτά, ακριβώς στον ίδιο χρόνο που διαρκεί η τροχιακή περιφορά της γύρω από τη Γη. Αυτός ο συντονισμός είναι και ο λόγος που από τη Γη είναι ορατή μόνο η μια πλευρά της Σελήνης, η οποία χαρακτηρίζεται από σκοτεινές ηφαιστειακές θάλασσες οι οποίες βρίσκονται ανάμεσα στα λαμπρά υψίπεδα και τους κρατήρες. Αν και φαίνεται λαμπρή, στην πραγματικότητα, η επιφάνεια της Σελήνης είναι αρκετά σκοτεινή, με ανακλαστικότητα παρόμοια με αυτή της ασφάλτου.

Ανάλογα με τη θέση του Ήλιου, της Γης και της Σελήνης, διαφορετικό τμήμα της Σελήνης φαίνεται να φωτίζεται, δημιουργώντας τις φάσεις της Σελήνης. Οι εκλείψεις Ηλίου προκαλούνται από τη Σελήνη, όταν αυτή περνά φαινομενικά μπροστά από το Ήλιο, σκιάζοντας μέρος της Γης, αντίθετα με τις εκλείψεις Σελήνης που προκαλούνται ομοίως από τον πλανήτη Γη. Λόγω της λαμπρότητας και των τακτικών της φάσεων, η Σελήνη έχει σημαντικό πολιτιστικό ρόλο από την αρχαιότητα.

Το πρόγραμμα Λούνα της Σοβιετικής Ένωσης ήταν το πρώτο το οποίο έφτασε στη Σελήνη με μη επανδρωμένη διαστημοσυσκευή το 1959. Το αμερικανικό πρόγραμμα Απόλλο, της ΝΑΣΑ, είναι μέχρι σήμερα το μόνο το οποίο έχει στείλει επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, αρχίζοντας με το Απόλλο 8 το 1968, το οποίο τέθηκε σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, ενώ έξι αποστολές προσεληνώθηκαν την περίοδο 1969 – 1972, αρχίζοντας με τον Απόλλων 11. Μετά το Απόλλων 17 το φεγγάρι έχουν επισκεφτεί μόνο μη επανδρωμένες αποστολές.

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολιάστε

Το σύμπαν

Το απέραντο σύμπαν, είναι μαγικό.

Ας το ανακαλύψουμε.

Made with Padlet
Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολιάστε

Ενσωμάτωση από το artsteps.com

Για να ενσωματώσετε μία δημιουργία από το www.artsteps.com αρκεί να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το url της στο άρθρο/σελίδα σας

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολιάστε

Eνσωμάτωση από το sway.office.com

Τρόπος ενσωμάτωσης

  1. Στo sway που έχουμε δημιουργήσει στο sway.office.com, πατάμε πάνω στο ‘Share‘.
  2. Αντιγράψουμε το σύνδεσμο που θα εμφανιστεί.
  3. Στο άρθρο του ιστολογίου μας κάνουμε απλή επικόλληση του συνδέσμου που αντιγράψαμε.
  4. Δημοσιεύουμε το άρθρο.

 

Τελικό αποτέλεσμα

Το sway ενσωματώνεται στο άρθρο μας.


Μετάβαση στο sway.office.com.

Δημοσιεύθηκε στη ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ | Σχολιάστε