Νίκος Γκάτσος

Νίκος Γκάτσος 100 χρόνια από τη γέννησή του …

Για να ακούσουμε τα τραγούδια ένα κλικ στον τίτλο των παρακάτω τραγουδιών.  Για να μελετήσουμε και να τραγουδήσουμε το ποίημα  «ΚΕΜΑΛ» 

 Η μπαλάντα του Ούρι ,  Ο εφιάλτης της Περσεφόνης ,  Γεια σου χαρά σου Βενετιά ,  Κυκλαδίτικο ,  Η Μυρτιά ,  Φιλντισένιο καραβάκι ,  Αθήνα ,  Η μικρή Ραλού ,  Χασάπικο 40 ,  Ο κυρ – Αντώνης ,  Τ΄ αστέρι του βοριά , Φύσα αεράκι .. ,  Πάει ο καιρός …

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

Γράψτε σχόλιο

>Τζεμ Σεμπρούν "L’ Abime se repeuple" [Η άβυσσος επανοικίζεται]

>

«Όταν ο οικολόγος πολίτης», γράφει, «ισχυρίζεται ότι θέτει το πιο ενοχλητικό ερώτημα : Ποιον κόσμο θα αφήσουμε στα παιδιά μας ;, αποφεύγει να θέσει ένα άλλο πραγματικά ανησυχητικό ερώτημα : Σε τι είδους παιδιά θα αφήσουμε τον κόσμο ; ».

Τζεμ Σεμπρούν “L’ Abime se repeuple” [Η άβυσσος επανοικίζεται]
Κατηγορίες: Λόγια με σημασία | Γράψτε σχόλιο

>Συνεδρίαση επιτροπής – Αναμόρφωση

>

Συνεδρίαση της επιτροπής για την αναμόρφωση του Π.Δ. για τις μεταθέσεις , την αντικειμενική μοριοδότηση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και την αναμοριοδότηση των μονάδων μετάθεσης ανά σχολική μονάδα, με βάση το κριτήριο διαβίωσης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/12/2010 στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν οι δύο νεοεκλεγμένοι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ Μπράτης Δημήτρης και Παληγιάννης Βασίλης.
Σχετικά (κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους):
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 50/96 (Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
ΠΔ 100/97 -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΔ 50/96 (Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
ΔΟΕ :Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων – Μοριοδότηση αποσπάσεων – Αναμόρφωση Π.Δ. για μεταθέσεις(29-11-2010)
Δημήτρης Μπράτης : Η μοριοδότηση των αποσπάσεων, η αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων και η αναμόρφωση του Π.Δ. για τις μεταθέσεις είναι σήμερα αδήριτη αναγκαιότητα
Κατηγορίες: Ενημέρωση Δ.Μπράτη | Γράψτε σχόλιο

>

>

Καραγιάννης Θωμάς Αθήνα, 10/12/ 2010
Αιρετός ΚΥΣΠΕ
Τηλ:6974750406
e-mail :  thkaragian@sch.gr
ΠΡΟΣ Τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς
έδρες τους
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(για παραιτήσεις εκπαιδευτικών)
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 16/12/2010 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ και θα ασχοληθεί εκτός των άλλων θεμάτων και με παραιτήσεις εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος διδακτικού έτους για λόγους υγείας – κοινωνικούς.
Ευελπιστώ, ότι θα είναι και το τελευταίο συμβούλιο εντός του 2010.
Συνεπώς, όσοι συνάδελφοι σκέφτονται να παραιτηθούν ας εκτιμήσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία και αναλόγως ας πράξουν.
Υπόψη, ότι σε τρία συμβούλια στις 1/10, 21/10 και 23/11 παραιτήθηκαν 69 δάσκαλοι και 15 νηπιαγωγοί.
Αυτά για ενημέρωση των υπό παραίτηση ενδιαφερομένων συναδέλφων.
Θωμάς Καραγιάννης
Κατηγορίες: Αιρετός ΚΥΣΠΕ Θ.Καραγιάννης | Γράψτε σχόλιο

>Θέματα

>Συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” της Κυριακής (εδώ) και ένα  άρθρο  της  Βίβιαν Μπενέκου (εδώ).

Κατηγορίες: Άρθρα - Δημοσιεύσεις | Γράψτε σχόλιο

>

>

Θέμα: Πληρωμή αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις αποδοχές των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ, σας ενημερώνει για τα εξής:
1. Κατά τη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 25/10/2010, έθεσε το θέμα και έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι οι αποδοχές των συναδέλφων που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ θα είναι ακριβώς ίδιες με τις αποδοχές των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, ο δε Γ. Γραμματέας κ. Κουλαϊδής στην ίδια συνάντηση ανακοίνωσε ότι η πρώτη πληρωμή θα γίνει στα μέσα Νοέμβρη 2010 και οι συνάδελφοι θα πληρώνονται τακτικά κάθε μήνα, όπως και οι υπόλοιποι.
2. Στις 5/11/2010 εξεδόθη από το Υπουργείο Παιδείας η υπ. αριθμ. πρωτοκόλλου 8957/5-11-2010 εγκύκλιος η οποία για το θέμα αναφέρει: «…τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ είναι αντίστοιχα με εκείνα των αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου των αντίστοιχων ειδικοτήτων που αμείβονται από τον τακτικό προϋπολογισμό.»
३.Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της ΔΟΕ παρακολουθεί στενά το θέμα και θα αντιδράσει δυναμικά εάν υπάρξει οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη.

Από τη Δ.Ο.Ε.
Κατηγορίες: Αναπληρωτές - Ωρομίσθιοι | Γράψτε σχόλιο

>Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

>

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2010 – 2011, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ….
Η εγκύκλιος των μεταθέσεων
Κατηγορίες: Μεταθέσεις - Τοποθετήσεις | Γράψτε σχόλιο

>Αιρετοί Εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης

>

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,
Αύριο (Κυριακή 7.11.2010) ψηφίζουμε, για να αναδείξουμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συμμετέχουμε όλοι.
Ψηφίζουμε όλοι.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ όλους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ που είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συνάδελφοι, Καλή Επιτυχία !!
Κατηγορίες: Εκλογές | Γράψτε σχόλιο

>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥ

>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αποτελέσματα εκλογών αιρετών
Πραγματοποιήθηκαν χθες, 3 του Νοέμβρη 2010, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ).
Τα αποτελέσματα για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) έχουν ως εξής:
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΟΙ
ΠΑΣΚ 33,01% 21.414
ΔΑΚΕ 28,59% 18.543
ΕΣΑΚ – ΔΕΕ 12,04% 7.810
ΑΝ. ΡΙΖ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 11,85% 7.686
EK. ΡΙΖ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 7,51% 4.872
ΑΝ. ΡΙΖ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 3,29% 2.131
Χ.Ε.Κ. 2,66% 1.724
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ 1,18% 766
Αιρετοί του κλάδου εκλέγονται ο συνάδελφος Δημήτρης Μπράτης από την ΠΑΣΚ και ο συνάδελφος Βασίλης Παληγιάννης από τη ΔΑΚΕ.
Από τη Δ.Ο.Ε.
Κατηγορίες: Εκλογές | Γράψτε σχόλιο