Ανάλυση Συστημάτων (Systems Analysis/Design) είναι η διαδικασία ανάλυσης, σχεδίασης, ανάπτυξης και λειτουργίας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ποιος είναι ο ρόλος του αναλυτή Συστημάτων;

Τι ικανότητες πρέπει να έχει ένας Αναλυτής Συστημάτων;

ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ – ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Όταν λέμε Προσωπικός Υπολογιστής- P.C. αναφερόμαστε στο σύνολο του υλικού και των εξαρτημάτων που απαρτίζουν ένα υπολογιστικό σύστημα μικρής κλίμακας. Ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής (personal computer) παρουσιάστηκε το 1981.
Παλαιότερα τα Υπολογιστικά Συστήματα ήταν Μεγάλης ή Μεσαίας κλίμακας και η τιμή τους ήταν απαγορευτική για τον μεσαίο καταναλωτή.computertypes
Οι κατηγορίες Προσωπικού Υπολογιστή της Ελληνικής ή της Διεθνούς Αγοράς Πληροφορικής είναι:
● Επιτραπέζιος υπολογιστής (desktop PC)
● Φορητός υπολογιστής (Laptop)
και των κινητών υπολογιστικών συσκευών είναι:
● Tablet (Ταμπλέτα)
● Smartphone (Έξυπνο Τηλέφωνο)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – Κατηγορίες Υπολογιστικών Συσκευών

Φύλλο Εργασίας 1 – Κατηγορίες προσωπικών και κινητών υπολογιστικών συσκευών 2

blogO αγγλικός όρος blog προέρχεται από το weblog το οποίο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ως ιστολόγιο. Είναι μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών. Ανανεώνονται τακτικά συνήθως σε καθημερινή βάση και περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ένα θέμα και χρησιμοποιούνται σαν καθημερινά ηλεκτρονικά ημερολόγια από τους δημιουργούς τους. žΤα χρησιμοποιούν ευρέως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι διασημότητες, αλλά υπάρχουν και προσωπικά ημερολόγια με ειδικά θέματα όπως τεχνολογία, μόδα, αθλητικά, τέχνες, γαστρονομία, εκπαίδευση.

Δείτε το στο slideshare.net

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 – Δημιουργία blog στο blogger