ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καλεσμένοι από τον ΣΣ της 2ης Περιφέρειας ΔΕ Κοζάνης Σπύρο Σάρρα, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Κοζάνης και το ΚΠΕ Βελβενδού παρακολουθήσαμε την 13η Δεκεμβρίου 2011 στο ΚΠΕ Βελβενδού την ημερίδα με τίτλο «Παίζω και μαθαίνω για το περιβάλλον»

 Ενδιαμέσως χαιρέτισε ο ΣΣ Δρ. Θανάσης Καλλιανιώτης θέτοντας προς στοχασμόν κάτι αναφερθέν, ήγουν ζητήματα που ενυπάρχουν στην τοπική ιστορία, η οποία στα χέρια των ερευνητών (των δασκάλων εν προκειμένω) μπορεί να παρουσιαστεί, αναλυθεί ή ερμηνευτεί ποικίλως.

Πώς θα σκιαγραφούταν π.χ. σε μάθημα τοπικής Ιστορίας ο παλαιός τοπικός αρνητής της καθεστηκυίας τάξεως Φώτιος Γιαγκούλας; Ως Ρομπέν των Δασών ή ως κοινός ληστής;

Γνώμη του γράφοντος είναι ότι εντάσεις τέτοιου είδους μπορούν να αναφέρονται στο Δημοτικό Σχολείο ωστόσο η ενδελεχής μελέτη τους ανήκει στο Πανεπιστήμιο.

Μετά την παρακολούθηση του εργαστηρίου μας δόθηκε από το ΚΠΕ Βελβενδού φάκελος με εκδόσεις του, ανάμεσά τους και τρία βιβλία τοπικής ιστορίας -θα αναγνωστούν και κριθούν για να διαφανεί η άποψη των καθαρόαιμων ιστορικών.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων