ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΑΞΗ

Στις 12:00΄ περίπου το μεσημέρι η έναρξη σήμερα επιμορφωτικής ημερίδας με τίτλο «Διδάσκοντας στην πολυπολιτισμική τάξη» στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Κοζάνης. οργανωμένης από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων ΔΕ Ν. Κοζάνης και το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση.

Με την εγγραφή λάβαμε α) έγχρωμο έντυπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου β) πρόγραμμα της εκδήλωσης γ) περιλήψεις των εισηγήσεων -τα δύο τελευταία σε ασπρόμαυρες φωτοτυπίες. Η βεβαίωση παρακολούθησης δόθηκε αργότερα.

Στη διαφορά η χώρα μας αθλείται επί αιώνες. Σχετικά πρόσφατα, δεκαετία του 1920, οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Διδασκαλείων της πόλης Κοζάνης και της περιοχής έφεραν ποικίλα πολιτισμικά περιβάλλοντα κι ομιλούσαν διάφορες γλώσσες, διαλέκτους και ιδιώματα, π.χ. ρωσικά, τουρκικά, αθιγγανικά, σλαβικά, αρβανίτικα, καππαδοκικά κλπ. Αφομοιώθηκαν πλήρως.

Σήμερα αν η πολυγλωσσία έχει μειωθεί σημαντικά, οι διαφορές (διαβίωση π.χ. ή επίδοση) δεν έπαυσαν ούτε πρόκειται ποτέ να παύσουν. Το ζήτημα λοιπόν της «πολυπολιτισμικότητας» παραμένει ενεργό και πρόσφορο.

Για την αφίσα, το πρόγραμμα και τις περιλήψεις βλ. <a href="https://blogs.sch.gr/sfkozanis/2011/04/11/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-13-3-2011

“>

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων