Η Σελίδα των Εφήβων

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ν. Ιωαννίνων

Εκδήλωση με θέμα: Διαχείριση του Άγχους των Εξετάσεων

Μαρ 201431

Εκδήλωση - Άγχος Εξετάσεων

Όταν το τσιγάρο «σε κάνει ΣΚΛΑΒΟ»

Οκτ 201325

 

 

 

Εφηβεία & κατάθλιψη

Αυγ 20132

depresion1

‘Ενα ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με την εφηβική κατάθλιψη (συχνότητα εμφάνισης, συμπτώματα, θεραπεία, συμβουλές για αντιμετώπισή της).

http://www.youtube.com/watch?v=Us7Rq-8QImA#at=70

 

 

 

Ιστορίες εφηβικού άγχους με ευτυχή κατάληξη

Ιούν 201311

Agxow

 

Μια πολύ ωραία δουλειά μαθητών/τριών του ΓΕΛ Ανατολής στα πλαίσια εργασίας – project με θέμα «Ιστορίες εφηβικού άγχους με ευτυχή κατάληξη» που περιλαμβάνει και τα αποτελέσματα μιας μικρής έρευνας.

 

http://lyk-anatol.ioa.sch.gr/new/index.php?option=com_content&view=article&id=169:2012-10-01-07-33-50&catid=63:2012-2013&Itemid=74&lang=el

Εκδήλωση με θέμα: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Απρ 201310

Εκδήλωση με θέμα: Εξαρτήσεις & Εθισμός

Απρ 20134

O Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ιωαννίνων και το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς θα πραγματοποιήσουν, την Τρίτη 09 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30 στο χώρο του σχολείου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξαρτήσεις και Εθισμός». Ειδικότερα, ο υπεύθυνος της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Λάζος θα αναλύσει τις παραμέτρους που σχετίζονται με την εξάρτηση των νέων από τις ουσίες και ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Γρηγόρης Μιχάλης θα αναφερθεί στους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων

Μαρ 201319

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε ενδιαφέρον και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα από το ipaideia.gr

http://ipaideia.gr/ekpaideutiko-iliko-gia-to-ratsismo-kai-ti-diaforetikotita.3353fc423e3a88683f8f4d587223f080.htm

Σχολικός Εκφοβισμός

Μαρ 201311

Φυλλάδιο για το Σχολικό Εκφοβισμό

Ένα πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό φυλλάδιο για το Σχολικό εκφοβισμό. Σ’ αυτό μπορείς να βρεις πληροφορίες σχετικά με το τι είναι ο «σχολικός εκφοβισμός», με ποιες μορφές εκδηλώνεται, για ποιους λόγους τα παιδιά εκφοβίζουν, ποιες οι συνέπειες του εκφοβισμού, τι μπορείς να κάνεις όταν σε εκφοβίζουν ή όταν εκφοβίζεις εσύ άλλα παιδιά, πώς να σταματήσεις τον εκφοβισμό στο σχολείο σου, πού μπορείς να απευθυνθείς για βοήθεια.

6 Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Μαρ 20133

To Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε την 6η Μαρτίου ως «Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο».

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας που εκδηλώνεται μεταξύ μαθητών και να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν μακροχρόνια προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Την Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο καλούνται όλα τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης να αφιερώσουν χρόνο (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ) σε δράσεις – συζητήσεις – εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού με στόχο την ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων και την επαγρύπνηση όλων των μελών τους για την έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Βαδίζοντας προς της ενηλικίωση

Δεκ 201219

Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τις αλλαγές που βιώνεις καθώς προχωράς προς την ενηλικίωση και να βρεις απαντήσεις σε ερωτήματα που σε απασχολούν σ’ αυτή τη φάση της ζωής σου; Το κείμενο αυτό ίσως σε βοηθήσει… Βαδίζοντας προς την ενηλικίωση

« Παλιότερα άρθρα
“Υπάρχουν στιγμές που θα θέλαμε να μεγαλώσουμε γρήγορα, για να είμαστε ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι και να μην δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές που τρομάζουμε. Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε, γιατί διαπιστώνουμε πόσο δύσκολο είναι να μπορεί κανείς στην εποχή μας να στηρίζεται στα πόδια του και να είναι ανεξάρτητος. Και τότε κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ, φροντίζοντας να εφοδιάσουμε τον εαυτό μας με γνώσεις και συναισθηματικές εμπειρίες, ώστε να προετοιμάσουμε την εποχή της πολυπόθητης αυτονομίας όπως ο καθένας μας την ονειρεύεται.”
adolescence401


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων