Ημερίδα με θέμα «Έφηβοι και Σχολική Ζωή»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σχολείο ως θεσμός έχει αναλάβει το διττό ρόλο της μόρφωσης των παιδιών τόσο ως προς τις γνώσεις που αποκομίζουν όσο και ως προς τη διάπλαση του χαρακτήρα τους. Σε αυτήν την προσπάθεια, ύψιστης σημασίας είναι η στενή συνεργασία με τους γονείς των παιδιών και την ευρύτερη κοινωνία, αφού επιθυμητός στόχος είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων και ισορροπημένων προσωπικοτήτων.

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά την ημερίδα με αντικείμενο «Έφηβοι και Σχολική Ζωή», την Παρασκευή 25/11/2016 και ώρα 17:30, με στόχο να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα σε όσους εμπλέκονται άμεσα στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών, δείχνοντας με έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την αναζήτηση των μέσων για την καλύτερη επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

Στην ημερίδα μίλησαν ο Σχολικός σύμβουλος κ. Στέλιος Ορφανός, η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού κ. Όλγα Βλάχου, ο διευθυντής του Γυμνασίου Ιαλυσού κ. Ιωάννης Σάρλης και η κ. Ευαγγελία Μαμαλάκη, ψυχολόγος, που εκπροσωπούσε το ΚΕΔΔΥ Ρόδου. Οι ομιλητές κάλυψαν μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν το ρόλο του σχολείου στην κοινωνία, την ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους καθηγητές του σχολείου, την αναζήτηση υποστήριξης από αρμόδιους φορείς καθώς και θέματα που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο και ακολούθησε συζήτηση όπου εκφράστηκαν οι προβληματισμοί που απασχολούν τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν τόσο από την πλευρά του ομιλητή όσο και τους γονείς των μαθητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ελπίζουμε ότι αυτή η μικρή προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα αποτελέσει τη βάση για μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη επικοινωνία πάντα με γνώμονα την επιτυχία και την ευτυχία των παιδιών.

Κατηγορίες: Β' θμια, Βαθμίδα, Γονείς-Κηδεμόνες, Δράσεις, Εκπαιδευτικοί, Νέα-Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *