ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθούν από την 1η  έως τις 20  Μαρτίου  2023

Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από την 1-1-2017 έως τις 31-12-2017.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

  1. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).  (το έντυπο θα πάρετε από το Δημοτικό Σχολείο)

Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για λόγους προσβασιμότητας, ή όταν δεν υπάρχουν ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων σε νησιωτικές ή ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές όπου η πλησιέστερη Μονάδα Υγείας είναι σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής της οικογένειας του μαθητή, το Α.Δ.Υ.Μ. δύνανται να καταρτίζουν και να συμπληρώνουν άλλοι ιατροί.

  1. Αποδεικτικό στοιχείο  διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή. (Λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο ή άλλο έγγραφο, περιοχής Παναγιούδας ή Αφάλωνα).

 

Στο σχολείο μας εγγράφονται μαθητές/τριες από τις περιοχές της Παναγιούδας και του Αφάλωνα.

  1. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Το Πιστοποιητικό Φοίτησης διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό οπότε δεν χρειάζεται να το προσκομίσετε.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 1 έως 20 Μαρτίου 2023 από τις  09:00 έως τις 12:00 το πρωί αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού με το Διευθυντή στο τηλ. 2251031388 ή στο 2251350416.

 

Το Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ, οπότε δε χρειάζεται να το προσκομίσετε.

 

Παίζοντας με τα ζωάκια

IMG 20230214 130759 IMG 20230214 130819 IMG 20230214 175018

Σήμερα παίξαμε με τα παιδιά κολλώντας κ ξεκολλώντας ζώα του γήινου βασιλείου,  των πολικών περιοχών του πλανήτη, της ζούγκλας, του δάσους, του αγροκτήματος και μάθαμε για τις διατροφικές τους συνήθειες και πολλά άλλα. Και όλα αυτά ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ.  Γιατί το σχολείο είναι ένα μαθησιακό παιχνίδι!!!

Φύγαμε για το διάστημα!

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού φόρεσαν καπέλο αστροναύτη, μπουκάλες οξυγόνου και ….εκτοξεύτηκαν στο διάστημα και στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος! Πόσο όμορφη φαίνεται η γη από ψηλά…

16760526019281676052601944

Ενημέρωση από το Make a Wish

Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε σήμερα επιστολή από το Make a Wish, για τις δράσεις του οποίου συγκεντρώσαμε χρήματα λίγο πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Η επιστολή αναφέρει:

“Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 24 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού μας ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά.

Στα συνημμένα μπορείτε να βρείτε την απόδειξη της δωρεάς σας.

Σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας! Θα θέλαμε ακόμα τα συνημμένα αρχεία να κοινοποιηθούν στο μαθητικό συμβούλιο εφόσον υπάρχει καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.”

Ακόμα πιο συγκινητικό είναι όμως ότι μας ενημερώνουν για τη συγκεκριμένη δράση στην οποία θα διατεθούν τα χρήματά μας:

 

Make a wish

Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα στο Σχολείο μας

received 1508133666320017

248344174 246561587442431 6288532153912809553 nΤο Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας «Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλλης)» συμμετέχει και φέτος στην ευρωπαϊκή δράση etwinning, εκπονώντας περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο How to take care of the environment? (Πώς να φροντίσουμε το περιβάλλον). Συνιδρυτές του project είναι ο Διευθυντής του ΔΣ Παναγιούδας, Κωνσταντίνος Καρατόλιος και ο Hamza Yilmaz, καθηγητής Αγγλικών στην πόλη Ντερίκ της Τουρκίας.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει η ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου από την Παναγιούδα μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ιορδανία. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από δράσεις που περιλαμβάνουν τη δημιουργία αφίσας και λογότυπου, βίντεο, ηλεκτρονικού περιοδικού κλπ. Σε αυτά, μάλιστα, τα πλαίσια θα γίνει προσπάθεια ανάδειξης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Φοινικόδασος της Παναγιούδας.

To etwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, και χώρες που γειτονεύουν με την Ευρώπη, συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το ΔΣ Παναγιούδας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη δράση. Οι μαθητές της Δ΄ και της Ε΄ τάξης πέρυσι, μαζί με τον δάσκαλο και τη δασκάλα τους, συμμετείχαν στη δράση Water and Life (Νερό και Ζωή), μαζί με σχολεία από την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Τουρκία.