Τάξεις του σχολείου μας στο Μουσικό Κλειδί

κλειδι

Οι μαθητές/τριες της Ε’ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στο  “Μουσικό Κλειδί” στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και έχει ως στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά την κλασική μουσική.

Δραστηριότητες από την Α΄ τάξη μας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες τον τελευταίο καρό.  Το πρώτο πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν αφορούσε τις εποχές του χρόνου, Μίλησαν για τους μήνες και τις εποχές, για το τι συμβαίνει στη φύση και για το πώς επηρεάζονται οι ανθρώπινες δραστηριότητες.

.jpg

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορούσε το ανθρώπινο σώμα. Τα παιδάκια μας έμαθαν για τα διάφορα μέρη του, τα συστήματα του οργανισμού, τα ζωτικά μας όργανα και σχημάτισαν τον ανθρώπινο σκελετό.

σώμα

Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με την υγιεινή του στόματος και του σώματος. Έμαθαν πότε τα δόντια μας είναι “χαρούμενα” και πότε “δυστυχισμένα” λόγω των τροφών που τρώμε και για την κυρία Τερηδόνα που τα καταστρέφει. Έγινε επίσης λόγος για το πώς πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας σωστά.

.jpg

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2023

327309568 625893849541035 3019507698405885823 n 1

Οι μαθητές της ΣΤ ‘ τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών και με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023, εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και έμαθαν, μέσα από ένα διαφορετικό μάθημα για την Γαλλία και τον γαλλικό Πολιτισμό. Ευχόμαστε στα παιδιά καλή επιτυχία στη συμμετοχή τους και ένα μεγάλο μπράβο για τον ενθουσιασμό που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της δράσης!