smesigkou's blog
15 Μάι 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΛΑ

Συντάκτης: ΜΕΣΙΓΚΟΥ ΣΟΦΙΑ | Κάτω από: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΚΙΛΚΙΣ "Π.ΜΟΥΛΛΑΣ"

** Σήμερα, Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 11:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στη μνήμη του ακαδημαϊκού Παναγιώτη Μουλλά, Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από το Κιλκίς. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Κιλκίς, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς»  και η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς.  Το εγχείρημα υλοποιήθηκε μετά την πρωτοβουλία του Γ. Τσουκαλά, συμμαθητή του Π. Μουλλά.

 Ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Τσαντάκης υποδέχτηκε τους ομιλητές και καλεσμένους στην εκδήλωση και μίλησε για τον Κιλκισιώτη Π.Μουλλά. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Προέδρου του  Συνδέσμου  Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» κ. Τρόπιου Γεωργίου ο οποίος έδωσε έμφαση στον χαιρετισμό του στη δημιουργία του Συνδέσμου  Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» και στους στόχους του Συνδέσμου. Η κ. Ντίνα Τρίγκα, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και καλωσόρισμα στους προσκεκλημένους καθηγητές Πανεπιστημίων δίνοντας έμφαση στην αγαστή συνεργασία των φορέων της πόλης για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Τον λόγο πήρε η Αναστασία Μπακιρτζή, φιλόλογος στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς και Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων, η οποία με μοναδικό τρόπο παρουσίασε το βιογραφικό του  Π. Μουλλά δίνοντας έμφαση στην εργογραφία του. Ο Γ. Τσουκαλάς παρουσίασε, στη συνέχεια, με ιδιαίτερη  ευαισθησία, τον Π. Μουλλά ως συμμαθητή του και ως άνθρωπο των γραμμάτων και του αθλητισμού προκαλώντας σε όλους συγκίνηση.

Οι καθηγήτριες Ζωή Γαβριηλίδου, Βασιλική Κοντογιάννη και Μαίρη Μικέ παρουσίασαν στο κοινό του Κιλκίς πολύτιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την υποδοχή της βιβλιοθήκης του Π. Μουλλά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το έργο του ως λόγιου των γραμμάτων και τη δράση ως πανεπιστημιακού δασκάλου στο Α.Π.Θ. κατά τα έτη 1977-2002. Οι ομιλήτριες συνεπήραν το κοινό, το οποίο με θρησκευτική ευλάβεια , παρακολουθούσε το ξετύλιγμα της σκέψης και των βιωμάτων των εξαίρετων ομιλητριών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή στις ομιλήτριες του Λευκώματος για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Κιλκίς, έκδοση πολυτελή του Δήμου Κιλκίς, από τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, καθώς και οδηγού για τα μνημεία του Κιλκίς.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες των φορέων της πόλης μεταξύ τους και με φορείς όπως το Α.Π.Θ. και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ως Σύνδεσμος Φιλολόγων  ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές για την αγαστή συνεργασία , τον κ. Γ. Τσουκαλά για την πολύτιμη συμβολή του, τους προσκεκλημένους ομιλητές και τους συνδημότες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την «πρώτη επίσημη» μας παρουσία στα δρώμενα της πόλης μας.

** Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

 

 

 

 

** ** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *