Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, άσχετα με το τι λένε τα κάλαντα και τι υποδηλώνουν οι ευχές, δημιουργούν στο κάθε άτομο ξεχωριστά συναισθήματα, ανάλογα με την παρέα που έχει με την κατάσταση που βιώνει και με όσα μπορεί να σκέφτεται. Καλά κατάλαβες! Τα Χριστούγεννα  εκτός από την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης είναι μια γιορτή της ψυχή που αν το πάρεις ορθά είναι τελείως υποκειμενική για τον καθένα.

Για μερικές πονεμένες ψυχές που μπορεί αυτές τις μέρες να θρηνούν μέσα σε νοσοκομεία δικούς τους ανθρώπους ή ακόμα και για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από την κρίση και δεν έχουν χρήματα όχι για να πάρουν γαλοπούλα αλλά, για να πάρουν ένα μπουκάλι γάλα, τα Χριστούγεννα θα έρθουν μόνο αν γίνει ένα θαύμα! Μόνο τότε αυτοί οι άνθρωποι θα δεχτούν το μήνυμα της γέννησης του θεανθρώπου και θα αποφασίσουν ότι έχουν λόγο να στολίσουν την ψυχή τους με γιρλάντες χαράς. Αν, πάλι, τα χαρμόσυνα νέα δεν έρθουν, θα αποδεχτούν ότι Χριστούγεννα είναι απλά μια μέρα και θα πέσουν να κοιμηθούν με την ελπίδα ότι τα επόμενα που θα έρθουν θα είναι καλύτερα.

Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχει και άλλη κατηγορία ατόμων. Είναι αυτοί που ζουν το παραμύθι των ημερών! Είναι μια μερίδα ανθρώπων που ζουν ευτυχισμένοι και περιμένουν πως και πως .να ανταλλάξουν δώρα και να τσουγκρίσουν με δύναμη τα ποτήρια τους, φωνάζοντας ευχές ο ένας στον άλλο. Αυτοί γελούν και χαίρονται τις στιγμές χωρίς να έχουν στο μυαλό τους έννοιες να τους βασανίζουν και να τους κάνουν να σκέφτονται. Τρέχουν στα μαγαζιά και κοιτούν τις στολισμένες βιτρίνες. Αγοράζουν δώρα για τους φίλους τους και τους αγαπημένους τους και κάθονται ώρες ατελείωτες μπροστά από το δέντρο κοιτώντας τα φωτάκια που αναβοσβήνουν και τραγουδούν σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση