η λέσχη πήγε θέατρο!

Το Σάββατο 14/12/2024 η Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας του σχολείου μας ακριβής στο ραντεβού, ώρα 4.30μμ,  ξεκίνησε για  βόλτα στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα . Ο προορισμός ήταν το θέατρο «Δημήτρης Χορν» στο Κολωνάκι. Το έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι . Ο λόγος ,το φετινό βιβλίο ανάγνωσης της λέσχης, που δεν είναι άλλο από το «10 μικροί νέγροι» και ο  στόχος να βρούμε τα μαθηματικά που κρύβονται στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Άλλωστε, πρέπει να συγκρίνουμε τα δύο έργα και να αναρτήσουμε τις απόψεις μας στην πλατφόρμα του eTwinning, αφού η λέσχη μας συνεργάζεται για το ίδιο θέμα με 3 χώρες των Βαλκανίων. (Κροατία , Ρουμανία ,Βουλγαρία). Μάλιστα τους επηρεάσαμε και τον Ιανουάριο έχουν κλείσει και αυτοί να δούνε τη θεατρική παράσταση «έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Αγκάθα Κρίστι, στο Ζάγκρεμπ.

Θα ήταν παράλειψη να πάμε στο θέατρο και να μην κάνουμε πρώτα μια στάση στο Νομισματικό Μουσείο που είναι ακριβώς δίπλα. Έτσι όλη η Λέσχη θαύμασε το Ιλίου Μέλαθρον , είδαμε τα αγάλματα που κοσμούν τον κήπο, τη μαρμάρινη κλίμακα,  μιλήσαμε για τον Ερρίκο Σλήμαν και το έργο του , όπως και τον Ερνέστο Τσίλλερ τον αρχιτέκτονα του κτιρίου. Βγάλαμε φωτογραφίες και βιαστήκαμε… γιατί, το έργο σε λίγο άρχιζε!…

Μετά από δύο ώρες παράσταση χωρίς διάλλειμα, όλοι βγήκαμε κατενθουσιασμένοι με το απροσδόκητο τέλος, τη λογική των επιχειρημάτων που εναλλάσσονταν  και φυσικά το ταλέντο των ηθοποιών, που μέσα από κωμικές σκηνές αποσπούσαν αβίαστα το γέλιο όλων!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη μαμά Ελένης και στη μαμά Σοφίας, που βοήθησαν στη μεταφορά των μαθητών και μαθητριών, γιατί στην πολύβουη και πολύκοσμη των ημερών Αθήνα , η μετακίνηση των χαρούμενων εφήβων μας δεν θα ήταν πολύ εύκολη από ένα μόνο άτομο.

ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΣΚΑΛΑ ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ1

ΣΥΝΤΑΓΜΑ1

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ1ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ1

Σχετικά με ΚΟΥΤΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ

Είμαι μαθηματικός στο 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας και συντονίζω Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας τα τελευταία  χρόνια.

Η μαθηματική λογοτεχνία είναι μια πρωτότυπη προσέγγιση των μαθηματικών μέσω της αφήγησης και του διηγήματος.

Ό,τι και να είναι πάντως, τα παιδιά δείχνουν να τους αρέσει πολύ να διαβάζουν για μαθηματικούς και μαθηματικά μέσα σε κείμενα λογοτεχνίας!

και μια άσκηση: να βρείτε πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε η λέξη μαθηματικά στο παραπάνω κείμενο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *